Trump: Son 2 gün ciddi mesafe kaydettik

Trump, Rusya ve Ukrayna ile Görüşmelerde Mesafe Katettiklerini Belirtti

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya ve Ukrayna ile yapılan görüşmelerde ilerleme kaydedildiğini açıkladı. Son 2 günde gerçekleşen görüşmelerde ciddi mesafe katettiklerini belirten Trump, “Ukrayna’nın anlaşma yapmak istemesi ve Rusya’nın da anlaşmaya sıcak baktığına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Trump ayrıca, ülkedeki 240 bin Ukraynalı göçmenin geçici yasal statülerine ilişkin yakın zamanda bir karar alacaklarını da dile getirdi.

Trump, NATO’ya Yapılan Ödemelere İlişkin Açıklamalarda Bulundu

Ayrıca, Trump NATO’ya ABD tarafından yapılan ödemelerin yüksek olduğunu ve diğer ülkelerin savunma harcamalarının yeterli seviyede olmadığını savundu. “Ödeme yapmazsanız sizi savunmayacağız” diyerek NATO müttefiklerine seslenen Trump, bazı ülkelerin savunma harcamalarını kendi kaynaklarıyla karşılamaları gerektiğini belirtti. “NATO’daki ödeme dengesizliği çok adaletsiz” diyen Trump, bu durumun ticari ilişkilerde de kendilerine zarar verdiğini ileri sürdü.

Trump ayrıca, ABD ile Hamas arasında gerçekleşen görüşmelere de değindi. Hamas ile yapılan müzakerelerin İsrail’e destek amacı taşıdığını dile getiren Trump, “Hamas’a nakit para vermiyoruz” şeklinde konuştu.

Trump, Hamas’ın Gazze yönetiminden çekilmesi ve rehinelerin serbest bırakılması gerektiğini vurguladı.

ABD ve Suudi Arabistan Arasındaki İlişkiler Önem Kazanıyor

Öte yandan, Trump ABD ve Suudi Arabistan arasındaki mükemmel ilişkilere vurgu yaparak, Amerikan şirketlerine yapılan yatırımların artması durumunda Suudi Arabistan’a ziyarette bulunacağını açıkladı.

Trump, tüm dünyada nükleer silahların varlığı konusunda endişelerini dile getirerek, nükleer silahlardan arınma çağrısında bulundu. “Nükleer silahsızlanma görüşmelerini başlatmak isterim” diyen Trump, tüm ülkelerin bu konuda adım atmasının önemine dikkat çekti.

Related Posts

Mahmut Arıkan: Kurulmak istenin yeni bir Ortadoğu var

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, “Kurulmak istenen yeni Bir Orta Doğu var. Çatışmayla, güçle, göçle, kardeşi kardeşe kırdırarak kurulmak istenen; yeni bir Orta Doğu var! Washington’dan dizayn edilmek, Tel Aviv’den yönetilmek istenen yeni bir Orta Doğu var. Planlar yapılıyor, haritalar çiziliyor, nutuklar atılıyor. Buna da yeni bir isim bulunmuş; Abraham İttifakı” dedi.

Arzu Sabancı gelinini manken yaptı

Hacı Sabancı’nın eşi Nazlı Sabancı dün kayınvalidesi Nazlı Sabancı’nın yeni koleksiyonundan bir elbise giyip objektif karşısına geçti.

İran ve Körfez ülkelerinde yazılım krizi

Son yirmi yılda Hindistan, yazılım sektöründe büyük bir hakimiyet kurdu. Bu durum, Körfez ülkeleri ve İran’ın Hindistan menşeli yazılımlara ve Hintli programcılara büyük ölçüde bağımlı hâle gelmesine yol açtı. İran’da Mossad’ın gerçekleştirdiği bir …

‘HTS kayıtları suç sayılmaz’ denildi, dosya kapatıldı! Takipsizlik AYM’ye taşındı

CHP’den istifa edip AKP’ye geçeceği iddialarıyla gündeme gelen Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz hakkında yürütülen ihale yolsuzluğu soruşturmasında savcılık “kovuşturmaya yer yok” dedi. Avukat Deniz Atar, kararın Anayasa Mahkemesi’ne taşındığını açıkladı.

Son dakika… Bakanlıktan 81 ile ‘acele’ kodlu yazı: Türkiye genelinde hayvan pazarları kapatıldı!

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kurban Bayramı sonrasında artış gösteren şap hastalığı nedeniyle 81 ilin tarım ve orman müdürlüklerine “acele” kodlu yazı gönderdi. Yazıyla birlikte ülke genelindeki tüm hayvan pazarlarının ikinci bir emre kadar kapatılması talimatı verildi.

Özgür Özel: Bu iktidar 100 gün önce kaybettiğini itiraf etmiştir

Özgür Özel, “Biz omuz omuzayız, birbirimizden güç alıyoruz.” dedi.