Taksilerde yeni dönem: Yeni nesil yazar kasa zorunluluğu geliyor

Gelir İdaresi Başkanlığı Taksi Mükellefleri İçin Yeni Düzenlemeye Hazırlanıyor

Gelir İdaresi Başkanlığı, taksi ile yolcu taşımacılığı yapan mükellefler için önemli bir düzenlemeye hazırlanıyor. Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği taslağına göre, taksimetrelerle entegre çalışabilecek yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanımı zorunlu hale getirilecek. Bu düzenleme ile belge düzeninde uyumu artırmak, kayıt dışılığı azaltmak ve kartla ödeme imkânlarını yaygınlaştırmak amaçlanmaktadır.

Yeni nesil cihazların taksimetre ile entegre çalışabilmesi ve belge düzeni, veri aktarımı ve teknik özellikler açısından belirli standartlara sahip olması gerekecek. Tebliğ taslağı, cihazların üretimi, onay süreci, belge formatları, taksimetrelerdeki ek teknik gereksinimler ve bilgi verme yükümlülüğü gibi detayları da içermektedir. Ayrıca, sistemin işleyişine ilişkin usul ve esaslar da tebliğde yer alacaktır.

Gelir İdaresi, tebliğ taslağına ilişkin görüş ve önerileri 23 Mayıs 2025 Cuma gününe kadar toplamaya devam edecek. Uygulamanın ne zaman yürürlüğe gireceği ise tebliğin Resmî Gazete’de yayımlanmasının ardından netlik kazanacaktır.

Related Posts

AJet’ten Anneler Günü’ne özel yüzde 40 indirim

Türkiye’nin genç hava yolu markası AJet, Anneler Günü’nü özel bir kampanyayla kutluyor. AJet, 11 Mayıs Anneler Günü kampanyası ile, tüm yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda misafirlerine yüzde 40 indirim imkanı sunuyor.

Paşa torunu emekli maaşını övdü

Türkiye’de her 4 emekliden birisi 15 bin lira aylıkla geçinmek zorunda kalırken AKP’li vekil Cevahir Asuman Yazmacı, Türkiye’nin emeklilik sistemini öve öve bitiremedi. Yazmacı birçok ülkenin Türkiye’nin sistemini örnek aldığını belirtti.

ABD-Çin görüşmesi New York’a fayda etmedi

Avrupa borsaları, ABD ile Çin arasında küresel ticaret gerilimlerinin azalabileceğine dair iyimserlikle haftanın son işlem gününü yükselişle tamamladı. Gösterge endeks Stoxx Europe 600, yüzde 0,44 artarak 537,96 puana çıktı. Bölge borsalarında da …

MÜSİAD Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi

MÜSİAD Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi

Betam araştırması: Konutta fiyat balonu bazı bölgelerde sürüyor

Betam araştırması: Konutta fiyat balonu bazı bölgelerde sürüyor

Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Attığımız çok boyutlu adımlarla 2030 yılına dek elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların ülkemizdeki pazar payını yüzde 35’in üzerine, bu araçlarda yerlilik oranımızı yüzde 75’e ve üretim kapasitemizi 1 milyona çıkaracağız. Batarya modül ve alt komponent yatırımlarıyla, ülkemizi bölgesel batarya üretim merkezlerinden biri haline getireceğiz. 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini de inşallah sağlayacağız” dedi.