Sinan Çetin’in konuşmaları yeniden gündem oldu

Sinan Çetin: Cumhuriyet’in Kuruluşu ve Siyasi Yapı Üzerine

2012 yılında Kanaltürk ekranlarında Candaş Tolga Işık’ın sunduğu Bunu Konuşalım programına konuk olan Sinan Çetin’in Cumhuriyet ile ilgili yaptığı çarpıcı açıklamalar tekrar gündeme geldi.

Çetin, “Bize 80 senedir yalan söylüyorlar. Cumhuriyeti fazla abartmamalıyız” diyerek sözlerine başladı. 1923 yılında kurulan Cumhuriyet hakkında konuşan Çetin, ilk seçimin ancak 1946’da yapıldığını ve o seçimin de sahte olduğunu iddia etti. Ayrıca, gerçek bir seçimin 1950’de yapıldığını ve bu seçimin ardından Adnan Menderes’in idam edilmesine de vurgu yaptı.

Sinan Çetin, Osmanlı döneminin toplumun inandığı gibi yaşamadığını belirterek, Cumhuriyet’in sadece Atatürkçülerin değil, tüm halkın benimsemesi gereken önemli bir değer olduğunu ifade etti. Bu açıklamalarıyla, Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki siyasi yapıyı ve seçim sürecini sorgulayan bir bakış açısı ortaya koydu.

Related Posts

İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda 41 Filistinli katledildi

İsrail güçlerinin, sabah saatlerinden bu yana Gazze Şeridi’nin farklı bölgelerine düzenlediği saldırılarda 41 Filistinli yaşamını yitirdi.

Ozzy Osbourne sahnelere veda etti

Efsanevi rock müzisyeni Ozzy Osbourne, tam 20 yıl aradan sonra orijinal Black Sabbath kadrosuyla son kez sahneye çıktı. Birmingham’da düzenlenen ve “Heavy Metal Live Aid” olarak adlandırılan dev konserde 40 binden fazla müziksever buluştu. “Back to …

Sen Nehri 102 yıl sonra yüzmeye açıldı

FRANSA’nın başkenti Paris’te Sen Nehri 102 yıl sonra ilk kez yüzmeye açıldı.

Avustralyalı oyuncu Julian McMahon kansere yenik düştü

2000’li yıllarda yayınlanan kült dizi Nip/Tuck’ta başrol oynayan ve “Fantastik Dörtlü” filmlerinde Dr. Doom karakterini canlandıran Avustralyalı oyuncu Julian McMahon hayatını kaybetti.

Ahmet Davutoğlu’ndan CHP’li belediyelere düzenlenen yeni dalga operasyonlarına tepki: Gelecek nesilleriniz için korkun!

Ahmet Davutoğlu’ndan CHP’li belediyelere düzenlenen yeni dalga operasyonlarına tepki: Gelecek nesilleriniz için korkun!

Belediye başkanlarına gözaltı… CHP’den ilk tepki: ‘Borsayı düşündüğünüz kadar…’

Türkiye güne CHP’li belediye başkanlarına yapılan operasyon ile uyandı. Adıyaman, Antalya, Adana Büyükşehir Belediye Başkanları gözaltına alındı. CHP’den yapılan ilk üst düzey tepkide, operasyonun gününe dikkat çekildi.