Şeref Malkoç: Türkiye’nin Yeni Anayasaya İhtiyacı Var

Türkiye’nin Yeni Anayasa Yolculuğunda Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’tan Önemli Açıklamalar

Eski Kamu Başdenetçisi ve Hukukçu Şeref Malkoç, Türkiye’nin yeni bir katılımcı anayasaya ihtiyacı olduğunu belirtirken, insan hakları ve hukukun üstünlüğüne vurgu yaptı. Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde düzenlenen “Türkiye’nin Sivil Anayasa Yolculuğu Projesi Yeni Anayasa Buluşmaları Programı”na katılan Malkoç, yeni anayasanın toplumun tüm kesimlerinin taleplerini karşılayarak Türkiye’nin sorunlarına çözüm getireceğine inandığını söyledi.

Moderatörlüğünü eski AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan’ın yaptığı programda konuşan Malkoç, 1982 Anayasası’nın 43 yıl önce yapıldığını ve birçok değişikliğe rağmen sorunları çözemediğini belirtti. Malkoç, yeni anayasanın insan haklarına saygıyı esas alarak hakkaniyet ve adaleti ön plana çıkaracak şekilde inşa edilmesi gerektiğini vurguladı.

Malkoç, Almanya ve Japonya’nın anayasalarını örnek vererek, bu ülkelerin sıkı disiplinleriyle kötü anayasalarını bile işletebildiğini ifade etti. Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişinin doğru bir adım olduğunu belirten Malkoç, sistemin eksikliklerinin giderilmesi gerektiğini söyledi.

Programa Samsun Büyükşehir Belediye Başkanvekili Nihat Soğuk, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, Samsun Baro Başkanı Av. Pınar Gürsel Yıldıran ve vatandaşlar da katıldı. Şeref Malkoç’un konuşmasının ardından program soru-cevap bölümüyle devam etti.

Related Posts

Devlet Bahçeli ve DEM Parti’nin ‘tokalaşması’ndan terör örgütü PKK’li bir grubun silah bırakmasına… İşte gelinen noktanın kronolojisi!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, TBMM’de 1 Ekim 2024’teki yeni yasama yılı töreninde, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve milletvekilleriyle tokalaşmasıyla başlayan ve 22 Ekim’deki TBMM Grubu’nda yaptığı çağrının ardından, terör örgütü PKK üyesi bir grup, Süleymaniye’nin Dukan ilçesi yakınlarında bugün düzenlenen törenle silahlarını bıraktı ve yakarak imha etti.

Şahan Gökbakar’ın iskelesi yıkıldı

Ünlü komedyen ve oyuncu Şahan Gökbakar’ın Marmaris’te bulunan evinin önündeki kaçak iskele, mahkeme kararıyla yıkıldı.

Meclis’te başlayan salgın Ankara’ya yayıldı: Hastanelere başvuru sayısı arttı

TBMM’de geçen hafta görülen ishal ve kusma vakalarının ardından benzer şikayetler Ankara geneline yayıldı. Uzmanlar, sıcak havalarda çoğalan bakteri ve virüslerin su ve gıda yoluyla bulaşarak salgını tetiklediğini belirtti. AHEF Başkanı Dr. Türkü Yağmur Nehir, hijyen, temiz su kullanımı ve sıvı tüketimi konusunda halkı uyardı.

“Belediyemizin bu katliamla ilgisi yoktur” diyen CHP’li Bilecik Belediye Başkanı Melek Subaşı’nın, katliam görüntülerini sildirdiği ortaya çıktı

Yaklaşık 2 yıl önce Bilecik’in Vezirhan ilçesinde ormanlık alanda yolun kenarına onlarca ölü köpeğin atıldığını gören vatandaşlar durumu ihbar etmişti. Harekete geçen Jandarma ekipleri, olayın sorumlularını ararken, sosyal medyada paylaşılan …

Salatalıklar toplatılıyor: Bakteri alarmı, tüketmeyin

ABD’de salmonella riski taşıyan salatalıklar için en yüksek seviyede uyarı verildi. Tüketicilere ürünleri derhal imha etmeleri veya iade etmeleri çağrısı yapıldı.

Kurtulmuş-Kalın görüşmesi gerçekleşti: TBMM’den açıklama geldi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın ile görüştü