Ritim bozukluğuna bağlı gelişen kalp yetmezliği 45 dakikalık “yakma” işlemiyle düzeliyor

Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde Kalp Yetersizliği Tedavisinde Yeni Yöntem!

Erzurum’daki Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi, ritim bozukluğuna bağlı gelişen kalp yetersizliğini tedavi etmek için “3 boyutlu haritalama yöntemiyle” yapılan 45 dakikalık yakma işlemiyle başarı elde ediyor. Türkiye’de nadir uygulanan bu yöntemle, kalpteki ritim bozuklukları ve buna bağlı gelişen kalp yetmezliği radyo frekans yöntemiyle tedavi ediliyor, hastalar stabil hale geliyor.

3 Boyutlu Haritalama Yöntemiyle Ritim Bozuklukları Ortadan Kalkıyor

Doç. Dr. Ceyhun, normal bir kalbin kan pompalama yüzdesinin yüzde 50 ve üzeri olması gerektiğini belirterek, hastaların ritim bozukluğundan kaynaklanan kalp yetmezliğinin sebebinin tespit edilerek tedavi edildiğini söyledi. Ritim bozukluklarına karşı uygulanan 3 boyutlu haritalama yöntemiyle ritim bozukluğu olan bölgeler tespit edilerek yakma işlemi uygulanıyor ve kalplerin normal çalışmasına yardımcı olunuyor.

“Yaklaşık 45 Dakikalık İşlemle Ritim Bozukluğu Ortadan Kalkıyor!”

Hastaların tedavi süreci başarılı bir şekilde tamamlandığında, kontrol amaçlı yapılan testlerde herhangi bir sorun tespit edilmediği belirtiliyor. Ceyhun, hastaların kısa sürede sağlıklarına kavuştuklarını ve tedavi sonrasında semptomlarının ortadan kalktığını ifade ediyor.

“Ritim bozukluklarının tedavi edilmediği durumlarda kalp yetersizliğinin ilerleyebileceğini ve hayati riskler doğurabileceğini unutmamak gerekir. Hastalarımızın ritim bozukluklarını tedavi ettikten sonra kalp yetersizlikleri de düzeliyor, böylece yaklaşık 45 dakikalık işlemle ritim bozukluklarını ortadan kaldırıyoruz” diyor Ceyhun.

Related Posts

Sağlıklı ilişki için beş küçük adım

Sevgi, saygı, güven ve aidiyet gibi temel duyguları besleyen ilişkiler, zaman zaman anlaşmazlık, kırgınlık ve duygusal mesafelerle sınanıyor. Bu tür zorluklar her ilişkide kaçınılmaz olsa da başa çıkmak mümkün. Kadıköy Florence Nightingale Tıp Merkezi’nden Uzman Klinik Psikolog Tilbe Sönmezler, sağlıklı ilişki için beş adımı anlattı.

Endokrinolog 30’dan sonra kilo verilmemesinin nedenlerini sıraladı!

Endokrinolog, 30 yaşını geçen yetişkinlerde kilo vermeyi zorlaştıran başlıca etkenleri sıraladı.

Otolog kök hücre nakli MS’te umut veriyor

Türkiye’de yaklaşık 85 bin kişiyi etkileyen Multipl Skleroz (MS) hastalığına karşı kullanılan atakları azaltmaya ve engelliliği önlemeye yönelik çok sayıda etkili tedavi yöntemleri bulunuyor. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgiler veren Nörolog Prof. Dr. Serkan Demir ve Hematolog Prof. Dr. Hasan Atilla Özkan, erken teşhisin önemine vurgu yaparak ülkemizde de uygulanan tedavilerle ilgili önemli ayrıntılar aktardı.

Uzmanından “kene teması” uyarısı: Ölümcül sonuçlara yol açabilir!

Uzmanından “kene teması” uyarısı: Ölümcül sonuçlara yol açabilir!

Sıcaklar sağlığınızı bozmasın

Artan sıcaklıklarla birlikte gıda zehirlenmesi kalp krizi, lejyoner hastalığı gibi risklerle karşı karşıya kaldığımıza dikkat çeken İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Osman Erk, yaz ayları için
hayati tavsiyelerde bulundu.

İç Dünyamız Artık Görülüp Ölçülebiliyor!

Zihin, beyin ve bedenin ayrı ayrı değil, bir bütün olarak işlev gördüklerini belirten uzmanlar, aralarındaki uyumun, sağlıklı bir yaşamın temeli olduğunu ifade ediyor.