Referandumdan ‘evet’ kararı çıktı

Eskihamidiye köyü artık bir mahalle haline geliyor

Bartın’ın merkezine bağlı Eskihamidiye köyünde, mahalle statüsüne geçiş için yapılan referandumda köy halkı kararını verdi. Daha önceki iki referandumda ‘hayır’ oyu çıkan köy, bu sefer ‘evet’ diyerek mahalle statüsüne geçme kararı aldı.

Toplamda 661 seçmenin bulunduğu köyde, sandık başına giden 466 kişiden 276’sı ‘evet’, 180’i ise ‘hayır’ oyu kullandı. Bu sonuçla birlikte Eskihamidiye köyü, Kozcağız beldesine bağlı bir mahalle olma yolunda önemli bir adım attı.

Referandumun sonuçlarına göre, Eskihamidiye’nin mahalle olması için belediye meclisinin alacağı kararın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Valilik tarafından onaylanması gerekmektedir. Bu süreçler tamamlandıktan sonra Eskihamidiye, köy statüsünden çıkarak Kozcağız Belediyesi’ne bağlanacaktır.

Köy halkı için tarihi bir öneme sahip olan referandum, bölge sakinlerinin yoğun ilgisiyle karşılanırken, bundan sonraki süreçler de titizlikle takip edilecektir.

Related Posts

Netanyahu Trump’a, ‘duadan uçak’ hediye etti

Netanyahu, Trump’a B-2 bombardıman uçağı formunda özel tasarım bir mezuzah hediye etti. Bu sembolik jest, İran’a yönelik son saldırıya gönderme niteliği taşırken iki ülke arasındaki askeri iş birliğini de vurguladı.

DEM Partili Gergerlioğlu açıkladı: ‘PKK, 11 Temmuz’da Süleymaniye’de silah bırakacak’

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu, terör örgütü PKK’nin 11 Temmuz Cuma günü Irak’ın Süleymaniye şehrinde silah bırakacağını açıkladı.

Elon Musk’tan “Amerikan Partisi” açıklaması: Öncelik Epstein dosyalarını ifşa etmek olacak

Musk ile Trump arasında yaşanan tartışma gündeme gelmişti

İngiltere Türkiye’ye resmen 40 adet savaş uçağı teklif etti!

İngiltere’nin, Avrupa’nın ortak üretimi olan Eurofighter Typhoon savaş uçaklarından 40 adet Türkiye’ye satılması için resmi teklifte bulunduğu öne sürüldü.

Erdoğan: Önümüzdeki günlerde olumlu haberlerin alınacağı bir evreye giriyoruz

Erdoğan, “Önümüzdeki günlerde olumlu haberlerin alınacağı bir evreye giriyoruz. Bu hayırlı sürecin herhangi bir yol kazası yaşanmadan karanlık ve kirli mahfiller tarafından sabote edilmesine fırsat vermeden başarıyla neticelenmesini temenni ediyoruz.” dedi.

Gelecek Partisi’nden itiraf: ‘Allah affetsin, kandırıldık’

CHP listesinden Gelecek Partili olarak seçilen ancak AKP’ye geçen Serap Yazıcı Özbudun’a yönelik tepkiler sürerken bir açıklama da Gelecek Partisi’nden geldi.