Merkel’le çekildiği ikonik ‘selfie’ ardından ilk kez konuşan Suriyeli Modamani: Karşılaşsam onu hayal kırıklığına uğratmadığımı söylemek isterdim

Angela Merkel ile İkinci Kez Konuşan Suriyeli Mülteci Anas Modamani: “Hayatım Değişti”

T24 Dış Haberler

2015 yılında Berlin’de Almanya Başbakanı Angela Merkel ile çekilen ikonik fotoğraf, o dönemde 18 yaşındaki Suriyeli mülteci Anas Modamani için büyük bir dönüm noktasıydı. Modamani, yıllar sonra, Beşar Esad yönetiminin devrilmesinden sonra bu fotoğrafı ve yaşadıklarını anlattı.

Anas Modamani, Suriyeli mültecilerin Almanya’ya kabul edilmesinin arkasında olan Merkel’le tanıştığında kim olduğunu bilmediğini belirtti. Modamani, “Kim olduğumuzu, nasıl olduğumuzu görmek isteyen biri olduğunu düşündüm” dedi ve Merkel’e selfie teklif etti. Ardından Modamani, o anları şöyle anlattı:

“Ona dedim ki: ‘Hadi bir fotoğraf çekilelim’. Bir saniye sonra insanlar haykırıyordu: ‘Anne Merkel’… Ancak daha sonra kim olduğunu öğrendim: Almanya’nın sınırlarını kapatmak yerine Suriye’den gelen mültecileri içeri alma yönündeki tarihî kararın arkasındaki kadın.”


Angela Merkel ve Anas Modamani

Şu anda 27 yaşında olan Modamani, o fotoğrafın sahip olduğu gücü hiç hayal edemeyeceğini belirtti. Fotoğraf, Merkel’in Freedom isimli otobiyografisinde yer aldıktan sonra Modamani, birçok mesaj aldığını ve tarihin bir parçası olmanın keyfini sürdüğünü ifade etti.

Merkel’in Modamani’nin telefonuna gülümseyerek baktığı ve kolunu omzuna koyduğu o anın etkisi Modamani için inanılmazdı. Modamani, Almanya’da video yapımcısı olarak çalışıyor ve Suriye’deki ailesi için artık endişelenmediğini, iki ‘Heimaten’e sahip olmanın tadını çıkardığını söyledi.

Bir aşırı sağcı partinin Suriyelilerin geri dönmesi için bastırmasının kendisini şoke ettiğini belirten Modamani, fotoğrafın aşırı sağcılar tarafından kötü amaçlarla kullanılmasından ve dezenformasyon kampanyalarına alet edilmesinden de bahsetti. Modamani, hayatının o dönemde çok zor geçtiğini ve sosyal medyada yalanlarla mücadele etmek zorunda kaldığını dile getirdi.

Modamani, şubat ayında Ukraynalı sevgilisi Anna ile birlikte Suriye’ye döneceklerini ve ailesini ziyaret edeceğini söyledi. Modamani, Berlin’in kendisi için önemli bir ev olmaya devam edeceğini ve başarıyla kullandığı şansı Merkel’e hayal kırıklığına uğratmadığını gösterdiğini belirtti.

Related Posts

Genç manken marketten paylaştı: ‘Taciz edildim karakola gidiyorum’

Manken İlayda Dorum, alışveriş için gittiği bir markette tacize uğradığını çektiği bir videoyla duyurdu.

Şile Belediyesi’ne soruşturma: Başkan Kabadayı’nın aralarında olduğu 6 şüpheli adliyede

Şile Belediyesine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Belediye Başkanı Özgür Kabadayı’nın da aralarında bulunduğu 6 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Devlet Bahçeli ve DEM Parti’nin ‘tokalaşması’ndan terör örgütü PKK’li bir grubun silah bırakmasına… İşte gelinen noktanın kronolojisi!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, TBMM’de 1 Ekim 2024’teki yeni yasama yılı töreninde, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve milletvekilleriyle tokalaşmasıyla başlayan ve 22 Ekim’deki TBMM Grubu’nda yaptığı çağrının ardından, terör örgütü PKK üyesi bir grup, Süleymaniye’nin Dukan ilçesi yakınlarında bugün düzenlenen törenle silahlarını bıraktı ve yakarak imha etti.

Şahan Gökbakar’ın iskelesi yıkıldı

Ünlü komedyen ve oyuncu Şahan Gökbakar’ın Marmaris’te bulunan evinin önündeki kaçak iskele, mahkeme kararıyla yıkıldı.

Meclis’te başlayan salgın Ankara’ya yayıldı: Hastanelere başvuru sayısı arttı

TBMM’de geçen hafta görülen ishal ve kusma vakalarının ardından benzer şikayetler Ankara geneline yayıldı. Uzmanlar, sıcak havalarda çoğalan bakteri ve virüslerin su ve gıda yoluyla bulaşarak salgını tetiklediğini belirtti. AHEF Başkanı Dr. Türkü Yağmur Nehir, hijyen, temiz su kullanımı ve sıvı tüketimi konusunda halkı uyardı.

“Belediyemizin bu katliamla ilgisi yoktur” diyen CHP’li Bilecik Belediye Başkanı Melek Subaşı’nın, katliam görüntülerini sildirdiği ortaya çıktı

Yaklaşık 2 yıl önce Bilecik’in Vezirhan ilçesinde ormanlık alanda yolun kenarına onlarca ölü köpeğin atıldığını gören vatandaşlar durumu ihbar etmişti. Harekete geçen Jandarma ekipleri, olayın sorumlularını ararken, sosyal medyada paylaşılan …