Konut kredisi faizi yüzde 1’in altına ne zaman düşecek?

Konut Kredi Faizlerinde Düşüş Neden Bekleniyor?

Son dönemde Merkez Bankası’nın politika faizinde yaptığı indirimler, kredi faizlerinde değişiklik beklentilerini artırdı. Ancak konut kredi faiz oranları, yaşanan indirimlere rağmen istenilen seviyeye düşmekte zorlanıyor. İşte konut kredi faizlerindeki durum ve gelecek beklentiler…

Faizler Neden Düşmüyor?

Konut kredi faizlerindeki sınırlı düşüşün altında yatan temel sebepler arasında enflasyon ve Merkez Bankası’nın para politikası yer alıyor. Merkez Bankası, önümüzdeki yıllarda enflasyonun yavaşlayarak gerileyeceğini öngörüyor ve bu durumun 2026 yılının ikinci yarısında konut kredi faizlerinde belirgin bir düşüş sağlayabileceğine işaret ediyor.

Mevcut Konut Kredisi Faiz Oranları Ne Durumda?

Son dönemde Merkez Bankası’nın gerçekleştirdiği faiz indirimlerine rağmen, konut kredi faizlerinde beklenen düşüş henüz gerçekleşmedi. Bazı bankalar aylık faiz oranlarını düşürse de, yıllık bazda maliyetler halen yüksek seyrediyor. Uzmanlar, enflasyon ve faiz oranlarının istenilen seviyelere inmeden konut kredi faizlerinde belirgin bir düşüş öngörmüyor.

2026’dan Önce Faizler Düşer mi?

Ekonomi uzmanları, konut kredi faizlerindeki düşüşün ancak enflasyon ve politika faizindeki düşüşlerle mümkün olabileceğini belirtiyor. Kamu bankalarının kampanyalarıyla faizlerin kısmen düşebileceği ifade edilse de, genel anlamda faizlerde belirgin bir gerileme için ekonomik istikrarın sağlanması gerektiğine dikkat çekiliyor.

Konut Fiyatları ve Kredi Talebi

Merkez Bankası verilerine göre, konut fiyatları artış göstermeye devam ediyor. Ancak ekonominin istikrar kazanmasıyla birlikte, konut kredi faizlerinde de düşüş bekleniyor. Uzmanlara göre, 2026 yılından itibaren ekonomide beklenen düzelme gerçekleşirse konut kredi faizlerinde ciddi bir düşüş yaşanabilir.

Related Posts

“Müreffeh yarınlara ulaşmak için her zamankinden daha çok çalışacağız”

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) tarafından düzenlenen Kültepe Ekonomi Zirvesi’nde konuşan ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın; “Biliyoruz ki; ‘Gerçek rekabet; kan ve gözyaşıyla değil, alın teri ve üretimle olur’. Hak, adalet ve üretim temelli düzenler; tüm insanlığa barış, huzur ve refah getirecektir. İnşallah müreffeh yarınlara ulaşmak için her zamankinden daha çok çalışacağız” dedi.

Uzman isim açıkladı: İran-İsrail gerilimi enflasyonu yükseltir mi?

İsrail’in son saldırıları, Ortadoğu’daki tansiyonu yeniden yükseltti. Uzmanlara göre bu gelişmeler küresel piyasalarda belirsizlik yaratıyor. Yaşanan gelişmeler merkez bankalarının kararlarını etkileyerek enflasyon oranlarını artırabilir.

Almanya ile ABD arasında altın krizi: ‘Altınımızı memleketimize geri verin’

ABD Başkanı Donald Trump dönemindeki siyasi belirsizlikler Almanya’da altın rezervlerinin güvenliğiyle ilgili tartışmaları yeniden gündeme taşıdı. Siyasi isimler ve bazı kuruluşlar altınların ülkeye geri getirilmesini talep ediyor. Güven sorunları altın politikalarında değişiklik baskısını artırıyor.

Euro’nun patronu: ‘Herkesin taviz vermesi gerekebilir’

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, ticaret açıklarının giderilmesi için zorlayıcı önlemlere karşı çıkarak Çin ve ABD’nin küresel ekonomiyi parçalamakla tehdit eden devasa ticaret açığını kapatma yükünü paylaşmaları gerektiğini söyledi.

Patates fiyatları dibi gördü

Türkiye’nin en önemli tarım üretim merkezlerinden Adana’da erkenci patateste hasat sürüyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren tarlalara gelen işçiler, traktör yardımıyla çıkartılan patatesleri topraktan arındırıp hasat ediyor ve patatesler yurt …

TÜİK açıkladı: Mayısta en çok kazandıran yatırım aracı belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı verilere göre, mevduat faizi (brüt) mayıs ayında TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 1,8 ile en yüksek reel getiriyi sağladı. Yıllık bazda ise külçe altın, yüzde 24,87’lik reel getiri ile kazandıran yatırım aracı oldu. BIST 100 ise her dönemde yatırımcısını zarara uğrattı.