İsrail bomba İran füze yağdırdı

İsrail, İran’a Yönelik Saldırılarına Devam Ediyor

İsrail, İran’a yönelik saldırılarını dün gün boyunca sürdürdü. İsrail’in dün akşam geç saatlere kadar İran’ın çeşitli noktalarına gerçekleştirdiği bombalama operasyonlarına, İran’ın gece boyunca verdiği füze saldırılarıyla karşılık verildi. Hayfa ve Tamra kentlerinde dumanların yükseldiği görüldü.

İsrail Genelkurmay Başkanı’ndan Açıklamalar

İsrail Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, İran’a ait hava savunma sistemlerinin imha edildiğini ve Tahran’a doğru bir hava koridoru oluşturulduğunu belirtti. Zamir, “Artık Tahran yolu açık. İstediğimiz zaman bombalayabiliriz.” dedi. Bu açıklamanın ardından İsrail’e ait F-35 savaş uçaklarının Tahran’daki Cemran bölgesinde düzenlediği saldırıda, 20’si çocuk 60 sivilin yaşamını yitirdiği aktarıldı. Savaş uçakları, Mehrabat Uluslararası Havalimanı’nın yakınlarına da bombardımanlar düzenledi. İsrail, Tahran’ın yanı sıra İsfahan ve Natanz nükleer santrallerine de saldırdı. Ayrıca Azerbaycan eyaletindeki Tebriz’deki nükleer tesisi de hedef aldı.

İsrail ordusu akşam saatlerinde Tahran’ın yanı sıra Hürmüzgan, Kirmanşah, Batı Azerbaycan, Loristan ve Huzistan kentlerine de saldırılar düzenledi. Bu saldırılarda hava savunma sistemleri devreye girdi ve patlama sesleri duyuldu.

Enerji Tesisleri Hedef Alındı

İsrail, enerji sahalarını da hedef aldı. İran’ın güneyinde bulunan Güney Pars doğalgaz sahası saldırıya uğradı. Bir İsrail insansız hava aracı, Güney Pars’ın rafinerilerinden birine isabet etti. Patlama sonucunda rafinerinin bir kısmı alev aldı. İsrail ayrıca Hürremabad’da bulunan yer altı askeri üssünü de vurduğunu iddia etti.

İran’ın Misilleme Saldırısı

İran ise akşam saatlerinde işgal altındaki liman kenti Hayfa’yı vurdu. İran, Tahran ve Şiraz’dan ateşlenen balistik füzelerle Hayfa ve Tamra’yı hedef aldı. Bu saldırılar sonucunda İsrail yeniden alarm durumuna geçti.

Related Posts

Devlet Bahçeli ve DEM Parti’nin ‘tokalaşması’ndan terör örgütü PKK’li bir grubun silah bırakmasına… İşte gelinen noktanın kronolojisi!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, TBMM’de 1 Ekim 2024’teki yeni yasama yılı töreninde, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve milletvekilleriyle tokalaşmasıyla başlayan ve 22 Ekim’deki TBMM Grubu’nda yaptığı çağrının ardından, terör örgütü PKK üyesi bir grup, Süleymaniye’nin Dukan ilçesi yakınlarında bugün düzenlenen törenle silahlarını bıraktı ve yakarak imha etti.

Şahan Gökbakar’ın iskelesi yıkıldı

Ünlü komedyen ve oyuncu Şahan Gökbakar’ın Marmaris’te bulunan evinin önündeki kaçak iskele, mahkeme kararıyla yıkıldı.

Meclis’te başlayan salgın Ankara’ya yayıldı: Hastanelere başvuru sayısı arttı

TBMM’de geçen hafta görülen ishal ve kusma vakalarının ardından benzer şikayetler Ankara geneline yayıldı. Uzmanlar, sıcak havalarda çoğalan bakteri ve virüslerin su ve gıda yoluyla bulaşarak salgını tetiklediğini belirtti. AHEF Başkanı Dr. Türkü Yağmur Nehir, hijyen, temiz su kullanımı ve sıvı tüketimi konusunda halkı uyardı.

“Belediyemizin bu katliamla ilgisi yoktur” diyen CHP’li Bilecik Belediye Başkanı Melek Subaşı’nın, katliam görüntülerini sildirdiği ortaya çıktı

Yaklaşık 2 yıl önce Bilecik’in Vezirhan ilçesinde ormanlık alanda yolun kenarına onlarca ölü köpeğin atıldığını gören vatandaşlar durumu ihbar etmişti. Harekete geçen Jandarma ekipleri, olayın sorumlularını ararken, sosyal medyada paylaşılan …

Salatalıklar toplatılıyor: Bakteri alarmı, tüketmeyin

ABD’de salmonella riski taşıyan salatalıklar için en yüksek seviyede uyarı verildi. Tüketicilere ürünleri derhal imha etmeleri veya iade etmeleri çağrısı yapıldı.

Kurtulmuş-Kalın görüşmesi gerçekleşti: TBMM’den açıklama geldi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın ile görüştü