Ermenistan’da vekil, Rus kanallarının yasaklanmasını konuşuyor

Ermenistan Ulusal Meclis Başkanı, Rus Televizyon Kanallarının Yasaklanması Gerektiğini Savundu

Ermenistan Ulusal Meclis Başkanı Alen Simonyan, 1 Temmuz tarihinde yaptığı açıklamada ülkede Rus televizyon kanallarının yasaklanması gerektiğini belirtti. Simonyan, Armenpress ajansına yaptığı konuşmada, “Rus televizyon kanallarının Ermenistan’daki yayınlarının durdurulmasını ciddiyetle ele almalıyız” dedi.

Son dönemde Rus devlet kanallarında yayınlanan içeriğin Ermenistan için “zararlı olduğunu” vurgulayan Simonyan’ın bu sözleri, ülkenin Batı ile ilişkilerini güçlendirme çabaları sırasında geldi.

Ermenistan’ın Moskova ile olan ilişkilerine mesafe koyması ve Batı ile yakınlaşma çabaları, Simonyan’ın Rus televizyon kanallarının yasaklanması gerektiği yönündeki açıklamalarıyla daha da belirgin hale geldi.

Related Posts

Dünyanın en zengin insanı robotları seçti: Son 16 yılın en düşük seviyesi

Dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos’un sahibi olduğu Amazon, depolarında kullanılan robot sayısını artırmayı hedefliyor. Tesislerde 1 milyondan fazla robot aktif olarak çalışırken; tesis başına çalışan insan sayısı son 16 yılın en düşük seviyesine geriledi.

ABD Ukrayna’ya mühimmat akışını kesti

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik hava saldırılarını yoğunlaştırdığı bir dönemde ABD yönetiminden kritik bir karar geldi.

UNICEF: Gazze’de çocukların durumu gittikçe kötüleşiyor

UNICEF Sözcüsü Kazem Abu Khalaf, Gazze’de her gün çatışmalarda ölen ya da yaralanan ortalama çocuk sayısının 87’yi bulduğunu belirtti.

İsrail, Gazze’de ‘ateşkes’ şartlarını açıkladı

İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Sa’ar “Gazze’deki savaş, Hamas rehineleri serbest bırakır ve silah bırakırsa yarın bitebilir.” dedi.

Mahmut Arıkan: Kurulmak istenin yeni bir Ortadoğu var

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, “Kurulmak istenen yeni Bir Orta Doğu var. Çatışmayla, güçle, göçle, kardeşi kardeşe kırdırarak kurulmak istenen; yeni bir Orta Doğu var! Washington’dan dizayn edilmek, Tel Aviv’den yönetilmek istenen yeni bir Orta Doğu var. Planlar yapılıyor, haritalar çiziliyor, nutuklar atılıyor. Buna da yeni bir isim bulunmuş; Abraham İttifakı” dedi.

Arzu Sabancı gelinini manken yaptı

Hacı Sabancı’nın eşi Nazlı Sabancı dün kayınvalidesi Nazlı Sabancı’nın yeni koleksiyonundan bir elbise giyip objektif karşısına geçti.