Elazığ’da Üniversite Öğrencileri Çocuklara Çevre Bilinci Aşılıyor

Elazığ Üniversite Öğrencileri, Anaokulu Öğrencilerine Çevre Bilinci Aşılıyor

Elazığ’da eğitim gören üniversite öğrencileri, çeşitli etkinlikler düzenleyerek anaokulu öğrencilerinde çevre bilinci oluşturma çalışmalarına hız verdi.

Üniversite eğitimlerini Elazığ’da sürdüren ve Harput Kız Öğrenci Yurdu’nda konaklayan 40 öğrenci, çocuklarda çevre bilincini geliştirmek amacıyla “Geleceğe Nefes, İnsanlığa Nefes Projesi”ni hayata geçirdi.

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün desteğiyle kendi harçlıklarını biriktirerek öğrenciler için hediye alan gençler, okullarda çevre konulu sunumlar yaparak öğrencileri su tasarrufu, çevre temizliği, ağaçlandırma ve hava kirliliğinin önlenmesi konularında bilgilendiriyor.

Okul, park ve sosyal alanlarda gerçekleştirilen çevre temizliğine katılan gençler, hazırladıkları ata tohumları ve fidanları çocuklarla birlikte toprağa ekiyor.

Proje kapsamında 4 okulu ziyaret eden öğrenciler, çocuklara yönelik yüz boyama ve palyaço gösterileri gibi etkinlikler de düzenliyor.

Harput Kız Öğrenci Yurdu Eğitim Sorumlusu Fadime Açıkkapı, yurtta kalan öğrencilerin bu tür sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiklerini belirtirken, öğrencilerin gelecek için sağlıklı bir çevre ve toprak bilinci oluşturulmasına katkı sağladıklarını vurguluyor.

Açıkkapı, projenin anaokullarında gerçekleşmesinin öneminden bahsederek, çocuklara çevre bilincinin eğlenceli ve etkili bir şekilde kazandırılmasının amaçlandığını kaydediyor.

Üniversite öğrencisi Erkek ise proje kapsamında çocuklarla yaptıkları etkinliklerle suyun, toprağın ve çevrenin önemini pratikte gösterdiklerini dile getiriyor.

Diğer bir üniversite öğrencisi Elanur Demir ise çocuklarla gerçekleştirdikleri etkinliklerle güzel zaman geçirdiklerini ve çevre bilincini pekiştirdiklerini ifade ediyor.

Projeye katılan ana sınıfı öğrencisi Ömür Eliz Doğan ise fidan dikmenin önemini anladığını belirterek, bu tür projelerin eğitimin temelinden başlayarak uygulanmasının önemli olduğunu dile getiriyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Suat Öztürk – Kültür Sanat

Related Posts

Parmağında yüzük olan 2 bin yıllık bronz kol parçası, 45 yıl sonra ilk kez sergide

Parmağında yüzük olan 2 bin yıllık bronz kol parçası, 45 yıl sonra ilk kez sergide

Tunceli’de MamekiFest etkinlikleri kapsamında motosiklet turu yapıldı

Tunceli’de MamekiFest etkinlikleri kapsamında motosiklet turu yapıldı

2025 TUS tercih kılavuzu: TUS tercihleri nasıl yapılır? Tus tercihleri yapılırken nelere dikkat edilmeli?

2025 Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) tercihleri, ÖSYM takvimine göre başladı. Peki, TUS tercihleri nasıl yapılır? Tus tercihleri yapılırken nelere dikkat edilmeli?

Bob Dylan’dan 30 yıl sonra bir ilk

Bob Dylan, Outlaw Müzik Festivali’nde yıllar sonra “Masters of War” şarkısıyla sahneye çıktı. Soğuk Savaş’a karşı yazılan bu protesto parçası, 2025’te Rolling Stone tarafından tüm zamanların en iyi altıncı protesto şarkısı seçildi.

Hukuk fakültelerine girişte 100 bin barajı 125 bine yükseldi

Danıştay 8. Dairesi tarafından, hukuk fakültelerine girişte başarı sıralaması barajını 100 bin olarak belirleyen ‘2025-YKS’den itibaren geçerli olmak üzere’ ibaresine yönelik yürütme durduruldu.

Azerbaycan basınının 150 yıllık hafızası müzede

Azerbaycan’da basın hayatının 150. yılının kutlandığı günlerde Şark Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Akif Aşırlı, kişisel ofisini ülkenin basın tarihine ışık tutan özel müzeye dönüştürdü.