Diyarbakır’da ulaşımda yeni dönem

Diyarbakır’da Ulaşım Daire Başkanlığından Yeni Projeler

Diyarbakır’da Ulaşım Daire Başkanlığı, 8 aylık titiz çalışmaların ardından yurttaşların şehir merkezinden kırsal kesimlere kadar güvenli ve konforlu ulaşımını sağlayan bir dizi proje hayata geçirdi.

Yeni Otobüslerle Hizmette Yenilikler

İlk olarak, Trafik Kontrol Merkezi kurulması ve Akıllı Durak projesiyle önemli adımlar atıldı. Otobüs içi monitörlerin montajları tamamlanırken, kırsal durak ihalesi sonuçlandı. Halk otobüslerinin düzenlenmesiyle ilgili yapılan çalışmalar sonucunda 14 yeni otobüs alındı. Ayrıca, otobüslerin bakımı ve onarımı da başarıyla tamamlandı.

Yol Güvenliği ve Yol Düzenlemeleri

Çeşitli ilçelerde yol çizgileri ve bisiklet yolları yapılarak halkın güvenli ulaşımı için önemli adımlar atıldı. Ayrıca, yol çizgileri boyama faaliyetleri kapsamında birçok ilçede çalışmalar tamamlandı ve yaya geçitleri ile otopark çizgileri belirlendi.

Trafik Akışı ve Güvenliği İçin Yapılan Çalışmalar

Kent genelinde trafik levhalarının yerleştirilmesi ve hız kesici kasislerin oluşturulmasıyla güvenli trafik akışı sağlandı. Ayrıca, sinyalizasyon sistemlerinde de önemli gelişmeler kaydedildi.

Geleceğe Yönelik Hedefler

Ulaşım Dairesi Başkanı Temel Cengiz, önümüzdeki yıl için 51 yeni otobüs alımının planlandığını belirterek, halkın toplu ulaşım hizmetlerinden daha etkin bir şekilde faydalanması için çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

Related Posts

Genç manken marketten paylaştı: ‘Taciz edildim karakola gidiyorum’

Manken İlayda Dorum, alışveriş için gittiği bir markette tacize uğradığını çektiği bir videoyla duyurdu.

Şile Belediyesi’ne soruşturma: Başkan Kabadayı’nın aralarında olduğu 6 şüpheli adliyede

Şile Belediyesine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Belediye Başkanı Özgür Kabadayı’nın da aralarında bulunduğu 6 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Devlet Bahçeli ve DEM Parti’nin ‘tokalaşması’ndan terör örgütü PKK’li bir grubun silah bırakmasına… İşte gelinen noktanın kronolojisi!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, TBMM’de 1 Ekim 2024’teki yeni yasama yılı töreninde, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve milletvekilleriyle tokalaşmasıyla başlayan ve 22 Ekim’deki TBMM Grubu’nda yaptığı çağrının ardından, terör örgütü PKK üyesi bir grup, Süleymaniye’nin Dukan ilçesi yakınlarında bugün düzenlenen törenle silahlarını bıraktı ve yakarak imha etti.

Şahan Gökbakar’ın iskelesi yıkıldı

Ünlü komedyen ve oyuncu Şahan Gökbakar’ın Marmaris’te bulunan evinin önündeki kaçak iskele, mahkeme kararıyla yıkıldı.

Meclis’te başlayan salgın Ankara’ya yayıldı: Hastanelere başvuru sayısı arttı

TBMM’de geçen hafta görülen ishal ve kusma vakalarının ardından benzer şikayetler Ankara geneline yayıldı. Uzmanlar, sıcak havalarda çoğalan bakteri ve virüslerin su ve gıda yoluyla bulaşarak salgını tetiklediğini belirtti. AHEF Başkanı Dr. Türkü Yağmur Nehir, hijyen, temiz su kullanımı ve sıvı tüketimi konusunda halkı uyardı.

“Belediyemizin bu katliamla ilgisi yoktur” diyen CHP’li Bilecik Belediye Başkanı Melek Subaşı’nın, katliam görüntülerini sildirdiği ortaya çıktı

Yaklaşık 2 yıl önce Bilecik’in Vezirhan ilçesinde ormanlık alanda yolun kenarına onlarca ölü köpeğin atıldığını gören vatandaşlar durumu ihbar etmişti. Harekete geçen Jandarma ekipleri, olayın sorumlularını ararken, sosyal medyada paylaşılan …