Bebeğini klozete atan Rus kadının vahşetini savcı anlattı

Antalya Havalimanı‘ndaki engelli tuvaletinde, 13 Ekim 2024’te temizlik görevlisi tarafından klozet içinde yeni doğmuş bir bebek bulundu.

Güvenlik kameraları ve incelemeler sonucunda, bebeğin Rusya vatandaşı Ekaterina Burnazkina tarafından terk edildiği belirlendi.

Burnazkina’nın, annesi Elena Burnazkina ile birlikte hızla pasaport kontrolüne giderek ülkeden çıkış işlemlerini yaptırdığı tespit edildi.

Moskova‘ya gitmeye hazırlanan anne ve kızı, Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından havalimanında yakalandı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından bebek hastaneye kaldırıldı.

Ekaterina Burnazkina da sağlık kontrolü için başka bir hastaneye sevk edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan iki şüpheli adliyeye sevk edildi.

ADLİ KONTROLLE SERBEST

Ekaterina Burnazkina, “kasten öldürmeye teşebbüs” suçlamasıyla tutuklandı. Elena Burnazkina da cezaevine gönderildi ancak ilk duruşmada adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Ekaterina Burnazkina, önceki savunmasını yineleyerek doğum yaptığını polis uyarısıyla fark ettiğini söyledi. Doğumdan birkaç gün önce Alanya’daki bir kliniğe gıda zehirlenmesi şüphesiyle başvurduğunu belirtti.

Duruşmada tanık olarak dinlenen kliniğin doktoru A.Y. şöyle konuştu:

“Alanya’da özel muayenehanem vardı. Ekaterina 12 Ekim’de bize başvurdu. Bulantı, kusma ve karın ağrısı şikayetiyle kliniğe geldi. Kan tetkiki yapıldı. Gıda zehirlenmesi teşhisi konuldu. Biz de gebelik testi yapılmamakta, ultrason cihazı yok. Sanık bana gebe olmadığını söyledi. Yaptığımız tetkikte enfeksiyon değeri yüksek çıkmıştı. Gebelikten de şüphelenmediğimiz için herhangi bir test yapmadık. Rahatsızlığı gebelikle aynı bulguları içerdiği için gebelik durumunu baskılamış olabilir. Elle muayene yaptığım halde karında bir hareketlilik hissetmedim. Bağırsak hareketliliği olarak hissettik. Kilolu görünüyordu, hamile olduğunu fark etmedim”

SAVCI VAHŞETİ TEK TEK ANLATTI

Duruşma savcısı, yenidoğan bebeğin göbek kordonu bağlanmaksızın, soğuktan ve klozetteki sudan etkilenmesini önleyecek hiçbir tedbir alınmadan, çıplak ve ayaklarının suyun içinde olduğunu kaydederek, savunma sistemi son derece zayıf olan yenidoğan bebeği, en kötü hijyen koşullarına sahip klozet içerisine bırakan sanığın, fiili bilerek ve isteyerek yaptığının belirlendiğini ifade etti.

Mütalaayı açıklayan savcılık, sanık Elena Burnazkina’nın beraatini, bebeğini klozette doğurduktan sonra orada bırakan sanık Ekaterina Burnazkina’nın ‘Nitelikli öldürmeye teşebbüs’ suçundan cezalandırılması talep etti.

“KIZIMI ALMAK İSTİYORUM”

Mütalaayı kabul etmeyen ve devlet korumasına alınan bebeğini isteyen Ekaterina Burnazkina şunu dedi:

“Bu suçu kabul etmiyorum. Kızımı almak istiyorum”

Related Posts

İran ve Körfez ülkelerinde yazılım krizi

Son yirmi yılda Hindistan, yazılım sektöründe büyük bir hakimiyet kurdu. Bu durum, Körfez ülkeleri ve İran’ın Hindistan menşeli yazılımlara ve Hintli programcılara büyük ölçüde bağımlı hâle gelmesine yol açtı. İran’da Mossad’ın gerçekleştirdiği bir …

‘HTS kayıtları suç sayılmaz’ denildi, dosya kapatıldı! Takipsizlik AYM’ye taşındı

CHP’den istifa edip AKP’ye geçeceği iddialarıyla gündeme gelen Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz hakkında yürütülen ihale yolsuzluğu soruşturmasında savcılık “kovuşturmaya yer yok” dedi. Avukat Deniz Atar, kararın Anayasa Mahkemesi’ne taşındığını açıkladı.

Son dakika… Bakanlıktan 81 ile ‘acele’ kodlu yazı: Türkiye genelinde hayvan pazarları kapatıldı!

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kurban Bayramı sonrasında artış gösteren şap hastalığı nedeniyle 81 ilin tarım ve orman müdürlüklerine “acele” kodlu yazı gönderdi. Yazıyla birlikte ülke genelindeki tüm hayvan pazarlarının ikinci bir emre kadar kapatılması talimatı verildi.

Özgür Özel: Bu iktidar 100 gün önce kaybettiğini itiraf etmiştir

Özgür Özel, “Biz omuz omuzayız, birbirimizden güç alıyoruz.” dedi.

Reuters: Suriye’de 1500 Alevi sivil katledildi; katliam emri Şam’dan geldi

Reuters: Suriye’de 1500 Alevi sivil katledildi; katliam emri Şam’dan geldi

İran: UAEA ile işbirliğini askıya alan yasa hükümet için bağlayıcıdır

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, İsrail ve ABD’nin saldırıları sonrasında Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) ile işbirliğinin her zamanki gibi devam edemeyeceğini, Meclisin UAEA ile işbirliğini durdurma kararının kendileri için bağlayıcı olduğunu belirtti.