Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Türkiye’nin Mobilite Geleceğine Işık Tutacak Zirve Başladı

Kocaeli’de düzenlenen ‘İklim ve Ekonomi Sürdürülebilir Mobilite Araç ve Teknolojileri Zirvesi,’ Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katılımıyla başladı. Bakan Kacır’ın yanı sıra Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen, TSE Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Sami Şahin, Togg CEO’su Gürcan Karakaş ve birçok davetli zirveye katıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, yaptığı konuşmada, dünya genelinde elektrikli araçlara talebin arttığını belirterek, “Geçen yıl 17 milyon elektrikli araç satıldı ve küresel otomotiv pazarındaki payları yüzde 20’ye ulaştı. Tüketici tercihleri hızla değişiyor ve ülkemizde hibrit araçlar yükselişte. Ülkemiz, mobilite sektörünün dönüşümünde öncü konumda” ifadelerini kullandı.

‘Türkiye’nin Çağrısı: Yatırım Yapın!’

Bakan Kacır, otomotiv sektörüne yönelik yatırım çağrısında bulunarak, “HIT-30 programı kapsamında otomotiv sektörüne yönelik teşvikler sunuyoruz. Ülkemiz, yatırımcılara birçok imkan sunuyor ve yerli üretimi destekliyor. Elektrikli ve hibrit araç üretimine yönelik yapılan yatırımlar sektörde büyük bir ivme oluşturdu” dedi.

‘Türkiye, Elektrikli Araç Üretiminde Öncü’

Bakan Kacır, Türkiye’nin elektrikli araç üretiminde ilerlediğini belirterek, “Manisa’da yıllık 150 bin elektrikli araç kapasiteli üretim tesisi kuruldu ve başka bir marka için Samsun’da yıllık 200 bin araç üretilecek. Ülkemiz, yüksek teknolojiye dayalı bir üretim kapasitesine sahip ve yerli üretimi destekliyor. 2030’a kadar elektrikli araç pazar payını artıracak ve üretim kapasitesini 1 milyona çıkaracak” şeklinde konuştu.

‘Yerli Yüksek Hızlı Trenler Yolda!’

Bakan Kacır, atılımlarının otomotiv sektörüyle sınırlı olmadığını vurgulayarak, “Ülkemiz, raylı ulaşım sistemlerinde yerli ve milli yüksek hızlı tren geliştirip ihraç edebilecek kapasiteye sahip. Yerli elektrikli tren seti üretimi başladı ve hedefimiz, yerli yüksek hızlı trenleri geleceğe taşımak” dedi.

‘Geleceğe Hazırız!’

Bakan Kacır, Türkiye’nin geleceğe yönelik projelere ev sahibi olmaya hazır olduğunu belirterek, “Mobilitenin geleceğini şekillendirecek projelere destek olmaya devam edeceğiz. Yerli ve yabancı yatırımcılara kapımız açık ve vizyoner projeleri desteklemeye devam edeceğiz. Türkiye, mobilite sektöründe büyümeye ve geleceğe yön vermeye devam edecek” dedi.

Related Posts

AJet’ten Anneler Günü’ne özel yüzde 40 indirim

Türkiye’nin genç hava yolu markası AJet, Anneler Günü’nü özel bir kampanyayla kutluyor. AJet, 11 Mayıs Anneler Günü kampanyası ile, tüm yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda misafirlerine yüzde 40 indirim imkanı sunuyor.

Paşa torunu emekli maaşını övdü

Türkiye’de her 4 emekliden birisi 15 bin lira aylıkla geçinmek zorunda kalırken AKP’li vekil Cevahir Asuman Yazmacı, Türkiye’nin emeklilik sistemini öve öve bitiremedi. Yazmacı birçok ülkenin Türkiye’nin sistemini örnek aldığını belirtti.

ABD-Çin görüşmesi New York’a fayda etmedi

Avrupa borsaları, ABD ile Çin arasında küresel ticaret gerilimlerinin azalabileceğine dair iyimserlikle haftanın son işlem gününü yükselişle tamamladı. Gösterge endeks Stoxx Europe 600, yüzde 0,44 artarak 537,96 puana çıktı. Bölge borsalarında da …

MÜSİAD Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi

MÜSİAD Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi

Taksilerde yeni dönem: Yeni nesil yazar kasa zorunluluğu geliyor

Taksilerde yeni dönem: Yeni nesil yazar kasa zorunluluğu geliyor

Betam araştırması: Konutta fiyat balonu bazı bölgelerde sürüyor

Betam araştırması: Konutta fiyat balonu bazı bölgelerde sürüyor