Apple akıllı gözlükler için yeni bir çip geliştiriyor

Akıllı Gözlükler Teknoloji Dünyasında Yükselişte

Sanal gerçeklik gözlükleri dışında akıllı gözlükler de artık teknoloji dünyasının vazgeçilmez ürünleri arasına girdi. İlk etapta kulaklık gibi kullanılan akıllı gözlüklerin ardından artık Ray-Ban Meta gibi video kaydı yapabilen, yapay zeka uygulamaları ile eşleşik çalışabilen birçok gözlük modeli bulunuyor. Geçtiğimiz dönemde ise sanal gerçeklik gözlüğünü piyasaya çıkaran Apple, hem arttırılmış gerçeklik destekli hem de daha hedef odaklı modeller için harekete geçti.

Bloomberg’in raporuna göre Apple’ın ilk etaptaki hedefi Meta akıllı gözlüklerine rakip olacak, potansiyel akıllı gözlükler üretmek. Firmanın bu hedefine yaklaşmak ve her zaman olduğu gibi kendine has çizgisini devam ettirmek için yeni bir çip üzerinde hatırı sayılır bir ilerleme kaydettiği belirtiliyor.

Gelen bilgilere göre firmanın üzerinde çalıştığı bu çip, temelde Apple Watch için kullanılan çiplere dayanıyor. Ancak şirketin bu çip üzerinde bazı özelleştirmeler yaptığı, yeni eklemeler ile birlikte akıllı gözlüğün sahip olabileceği “birden fazla kamerayı” idare edebilecek şekilde yeniden tasarladığı da belirtilmiş. Apple, söz konusu çipin seri üretimine 2026’nın sonunda ya da 2027’de başlanmasını istiyor, dolayısıyla gözlükler de bu zaman dilimi sonrasında duyurulacaktır. En iyi ihtimalle 2027 yaz döneminde bir duyuru ile karşılaşma ihtimalimiz var.

Diğer taraftan Apple’ın ayrıca artırılmış gerçeklik kullanan gözlükler üzerinde de çalıştığı bildiriliyor ki bu da Meta’nın peşinde olduğu şeye benziyor. Meta geçtiğimiz yıl Orion gözlüklerini tanıtmıştı. Bu gözlükler halka satılmayacak olsa da şirket bu gözlüklerin ikinci neslinin tüketicilere satılmasını bekliyor ve gözlüklerin 2027’de piyasaya sürülebileceği ön görülüyor. Yani 2027 yılı için akıllı gözlük pazarında şimdiden sıkı bir rekabet olacağını söyleyebiliriz.

Ayrıca Apple’ın kamera donanımlı Apple Watch ve Airpods için de çipler geliştirdiği ve bu çiplerin “2027 civarında” hazır olması planlanmış. Rapora göre şirket ayrıca yeni M serisi çipler ve özel yapay zeka sunucu çipleri de geliştiriyor.

Related Posts

100 milyon yıl saptanacak! Bilimsel devrim

Zaman, insanlık tarihinin en temel kavramlarından biri. Ancak, zamanı kusursuz bir şekilde ölçmek, bilim insanlarının yüzyıllardır peşinden koştuğu bir hedef. ABD’deki Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), bu hedefe ulaşarak tarihe geçti …

Bilek güreşinde İspir’in başarısı

Erzurum’un İspir İlçesinde eğitim hizmeti veren Ziya Paşa Ortaokulu Ardahan’da yapılan Okullar Arası Bilek Güreşi Şampiyonası’ndan zaferle çıktı.

Kulaklık takmayı sevmeyenler dikkat! Koltuğa ses sistemi ekleyen cihaz

Ofis ve oyuncu koltuklarıyla uyumlu olan Clio duyuruldu. Kulaklık takmayı sevmeyenlere odaklanan bu cihaz THX Spatial Audio’yu desteklediği gibi 14 saate kadar pil ömrü sunuyor.

Çin, düşmanı hayalet gemilere yönlendirecek sistem geliştiriyor

Çin’de savunma ve havacılık sanayinde faaliyet gösteren Pekin Telemetri Araştırma Enstitüsünün, düşmanı, radarları var olmayan hayalet gemi filolarına yönlendirebilecek yetkinlikteki bir sinyal bozucu sistem üzerinde çalıştırdığı bildirildi.

Bakü Açık Turnuvası’nda Vahap Şanal 3’üncü oldu

Uluslararası Bakü Açık Turnuvası’nda Büyükusta (GM) ünvanlı satranç oyuncusu Vahap Şanal, bronz madalya kazandı.

Gökyüzünün yeni Fatihi çığır açacak! Hayal gerçek oldu

Polonya’nın yenilikçi teknoloji sahnesinde bir devrim yükseldi. Volonaut Airbike, dünyanın ilk gerçek uçan motosikleti olarak gökyüzüne damga vurmaya hazırlandı. Polonyalı mucit ve Jetson ONE’ın oluşturucu Tomasz Patan tarafından tasarlanan bu tek …