Ankara Üniversitesinde Kalp Sağlığı Haftası Sempozyumu Düzenlendi

Ankara Üniversitesi’nde Kalp Sağlığı Haftası Sempozyumu Düzenlendi

Ankara Üniversitesi (AÜ), 14-20 Nisan tarihleri arasında “Farkında Ol Kalbini Koru Sempozyumu” düzenleyerek Kalp Sağlığı Haftası’nı kutladı.

AÜ Tıp Fakültesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde gerçekleştirilen sempozyumda, obezite ve kalp sağlığı, sigara ve stresin kalp sağlığı üzerine etkisi, egzersiz ve kalp sağlığı ile hipertansiyon konuları ele alındı.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, sempozyumda yaptığı konuşmada, “Kalp Sağlığı Haftası’nı kutlayarak, toplumda kalp sağlığını korumak adına alınması gereken önlemlere dikkat çekiyoruz. Kalp sağlığı için hareketsiz yaşamdan kaçınılmalı, düzenli egzersiz yapılmalı, sigara ve stresten uzak durulmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Ünüvar, kalp sağlığını korumanın genetik faktörlerin yanı sıra kilo kontrolü, düzenli beslenme, düzenli uyku gibi yaşam tarzı faktörleriyle de ilişkili olduğunu vurgulayarak, herkesin kendi kalbini koruması gerektiğini belirtti.

AÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Eralp Tutar ise kalp-damar hastalıklarının önemine dikkat çekerek, sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam ve kronik stresin kalp sağlığını olumsuz etkilediğini ve düzenli kontrollerin önemini vurguladı.

Kalp Sağlığını Korumanın Önemi

Tutar, Türkiye’de kalp-damar hastalıklarının önemli bir ölüm nedeni olduğunu belirterek, kolesterol, kan şekeri ve tansiyon gibi risk faktörlerinin düzenli olarak kontrol edilmesi gerektiğini söyledi.

Kalp sağlığını korumanın önemine dikkat çeken sempozyum, katılımcılara kalp sağlığıyla ilgili bilgi verirken, toplumda farkındalığın artırılması için çalışmaların devam edeceğini gösterdi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Dilhan Türker Yıldız – Güncel

Related Posts

Sayı 4 milyonun üzerinde: ‘Sessiz sessiz’ ölüyorlar

Uzmanlar, medyanın kronik solunum yolu hastalıklarına yeterince dikkat çekmediğini vurgularken, bu hastalıkların küresel düzeyde en ölümcül üçüncü neden olduğuna dikkat çekiyor. Astım ve KOAH, her yıl toplamda 4,1 milyon kişinin hayatına mal oluyor.

Alerjiyle karışan Covid-19 belirtilerine dikkat!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, Mayıs ayında artan sıcaklıklar ve çevresel faktörlerle birlikte hem alerjik hem de viral hastalıkların yaygınlaştığını belirterek, özellikle alerjik astım ve rinit gibi rahatsızlıkların belirtilerinin Covid-19 gibi viral enfeksiyonlarla karışabileceğine dikkat çekti.

Araştırmaya göre ABD’de 50 yaş altı kişilerde görülen kanser vakaları arttı

Araştırmaya göre ABD’de 50 yaş altı kişilerde görülen kanser vakaları arttı

Uzmanı uyardı: Bulduğunuz çözümle oyalanmanız tanıyı geciktirebilir

Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Akranlarınıza göre daha çabuk yoruluyorsanız, efor sırasında nefes darlığı hissediyorsanız, tek yastıkla yatmakta zorlanıyorsanız bunun sebebini mutlaka araştırın. Bulduğunuz çözümle oyalanmanız tanıyı geciktirebilir. Bazen, bu tanının gecikmesi tedavi fırsatının büyük ölçüde kaçmasıyla da sonuçlanabilir” dedi.

Milli sağlıkta dev adım: Yerli kalp-akciğer makinesi tanıtıldı

TÜSEB ve ASELSAN iş birliğiyle geliştirilen, açık kalp ameliyatlarında kullanılacak yerli kalp-akciğer makinesi tanıtıldı. Türkiye, bu kritik teknolojide de dışa bağımlılığı sona erdiriyor.

Pirinçteki sessiz tehlike: Arsenik birikimi

Pirinç, dünya genelinde en çok tüketilen besinlerden biri. Ancak uzmanlar, bu temel gıdanın, arsenik gibi toksik maddeleri bünyesinde biriktirme riski taşıdığına dikkat çekiyor. Tarımda kullanılan su ve toprak kaynaklı arsenik, doğrudan insan sağlığını tehdit ediyor.