ABD’nin Özel Temsilcisi Barrack: Suriye’de şiddete ara verildi

Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack’tan Suriye Açıklaması

Amerika Birleşik Devletleri’nin Türkiye Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, Suriye’deki devam eden çatışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Barrack, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, bölgedeki artan gerilimin ancak şiddete son verilmesi, sivillerin korunması, insani yardımların ulaştırılmasına izin verilmesi ve tarafların tehlikeden uzak durmasıyla kontrol altına alınabileceğini vurguladı.

“Şiddete Ara Verme Sürecine Girildi”

Barrack, “Şam saatiyle 17.00 itibarıyla tüm taraflar, bir çatışmasızlık ve şiddete ara verme sürecine girmiştir. Bu gelişme, kapsayıcılık ve kalıcı bir gerilimi düşürme süreci için atılan bir temel taşıdır.” şeklinde konuştu.

Ayrıca, açıklamada çatışmaların sonlandırılması için bir sonraki kritik adımın, esir ve tutukluların tamamen karşılıklı değişimi olacağı üzerinde duruldu ve bu sürecin lojistik hazırlıklarının devam ettiği belirtildi.

Suriye’deki Çatışmalar

13 Temmuz’da Süveyda’da Bedevi Araplar ile bazı Dürzi gruplar arasında başlayan silahlı çatışmalar, Hikmet el-Hecri’ye bağlı Dürzilerin ateşkesi bozmasıyla yeniden tırmandı. Müdahaleye hazırlanan Suriye güvenlik güçlerinden birçok kişi, bazı Dürzi güçleri tarafından öldürüldü.

Related Posts

Meclis’ten geçti: Doktorlar en fazla iki kurumda çalışabilecek

Sağlık alanında düzenlemeleri içeren tasarı TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Gazi Üsteğmen Mutlu Duran, Düğününü Yaptı

Kuzey Irak’ta PKK terör örgütü ile girilen çatışmada yaralanan ve Van 100. Yıl Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gördükten sonra Muğla’nın Köyceğiz ilçesindeki baba ocağına dönen Gazi Üsteğmen Mutlu Duran, Merve Kaya Duran ile dünya evine girdi.

Rize’de Otobüs Kazası Kamerada

Rize’de yolcu otobüsü refüje çıkarak demir korkuluklara çarptı, kaza anı güvenlik kamerasında.

Genç Arda yıldızlaştı

Galatasaray, 2024-2025 sezonu hazırlıkları kapsamında Avusturya’daki ilk hazırlık maçında Avusturya temsilcisi Admira Wacker ile karşılaştı.

Sakarya’daki orman yangının boyutu yolcu uçağından böyle görüntülendi

Sakarya’daki orman yangınının etkili olduğu alan, yolcu uçağının penceresinden görüntülendi. Uçaktan kaydedilen görüntüler, felaketin boyutunu gözler önüne serdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC’de Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki (KKTC) 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kapsamında Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.