ABD duyurdu: Lübnan ile İsrail arasındaki ateşkes 18 Şubat’a kadar uzatıldı

ABD, Lübnan ve İsrail Arasındaki Ateşkes Anlaşmasını Uzatma Kararı Aldı

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, ABD, Lübnan ve İsrail arasında varılan uzlaşma anlaşmasını 18 Şubat 2025 tarihine kadar uzatma kararı aldı. Açıklamada, 7 Ekim 2023’ten sonra yakalanan Lübnanlı tutukluların iadesi için üç ülke arasında müzakerelerin başlatılacağı belirtildi.

Öte yandan, Lübnan’la varılan ateşkes anlaşmasına rağmen İsrail ordusunun çekilmemesi sonucu dün gerçekleşen saldırılarda 22 kişi hayatını kaybederken, 124 kişi yaralandı.

İsrail Ordusunun Lübnan’dan Çekilme Tarihi Değişti

27 Kasım 2024’te yürürlüğe giren ateşkes anlaşması uyarınca, Lübnan ordusunun İsrail’in işgal ettiği güney bölgelerine İsrail ordusunun 26 Ocak’a kadar çekilmesi planlanmıştı. Ancak, İsrail ordusunun çekilme süreci uzadığı için bu tarih de değişti.

Anlaşmanın yürürlüğe girmesinden beri, İsrail ordusu ateşkesi ihlal ederek bombardımanlar ve ev yıkımları gerçekleştirdi. Son olarak, İsrail ordusu çekilme sürecinin 60 günden fazla sürdüğünü savunarak, tam çekilme işleminin pazar günü tamamlanamayacağını duyurdu.

Related Posts

Devlet Bahçeli ve DEM Parti’nin ‘tokalaşması’ndan terör örgütü PKK’li bir grubun silah bırakmasına… İşte gelinen noktanın kronolojisi!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, TBMM’de 1 Ekim 2024’teki yeni yasama yılı töreninde, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve milletvekilleriyle tokalaşmasıyla başlayan ve 22 Ekim’deki TBMM Grubu’nda yaptığı çağrının ardından, terör örgütü PKK üyesi bir grup, Süleymaniye’nin Dukan ilçesi yakınlarında bugün düzenlenen törenle silahlarını bıraktı ve yakarak imha etti.

Şahan Gökbakar’ın iskelesi yıkıldı

Ünlü komedyen ve oyuncu Şahan Gökbakar’ın Marmaris’te bulunan evinin önündeki kaçak iskele, mahkeme kararıyla yıkıldı.

Meclis’te başlayan salgın Ankara’ya yayıldı: Hastanelere başvuru sayısı arttı

TBMM’de geçen hafta görülen ishal ve kusma vakalarının ardından benzer şikayetler Ankara geneline yayıldı. Uzmanlar, sıcak havalarda çoğalan bakteri ve virüslerin su ve gıda yoluyla bulaşarak salgını tetiklediğini belirtti. AHEF Başkanı Dr. Türkü Yağmur Nehir, hijyen, temiz su kullanımı ve sıvı tüketimi konusunda halkı uyardı.

“Belediyemizin bu katliamla ilgisi yoktur” diyen CHP’li Bilecik Belediye Başkanı Melek Subaşı’nın, katliam görüntülerini sildirdiği ortaya çıktı

Yaklaşık 2 yıl önce Bilecik’in Vezirhan ilçesinde ormanlık alanda yolun kenarına onlarca ölü köpeğin atıldığını gören vatandaşlar durumu ihbar etmişti. Harekete geçen Jandarma ekipleri, olayın sorumlularını ararken, sosyal medyada paylaşılan …

Salatalıklar toplatılıyor: Bakteri alarmı, tüketmeyin

ABD’de salmonella riski taşıyan salatalıklar için en yüksek seviyede uyarı verildi. Tüketicilere ürünleri derhal imha etmeleri veya iade etmeleri çağrısı yapıldı.

Kurtulmuş-Kalın görüşmesi gerçekleşti: TBMM’den açıklama geldi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın ile görüştü