Sıcaklar sağlığınızı bozmasın

Sıcak Havalarda Sağlıklı Kalmanın Yolları

Yaz ayları geldiğinde artan sıcaklıkların sağlığımızı olumsuz etkilediğini unutmamalıyız. İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Osman Erk, alınacak bazı basit önlemlerle ciddi sağlık sorunlarının önüne geçebileceğimizi belirtiyor. İşte tavsiyeleri:

Prof. Dr. Osman Erk

Havuz Yerine Deniz Tercih Edin

Havuz suları birçok hastalığa sebep olabilir. Bu nedenle özellikle Hepatit A ve B aşısını olmayanlar, ishal, sistit, açık yarası, genital enfeksiyonu olanlar ve adet dönemindeki kadınlar havuza girmemelidir. Deniz suyu, tuzlu olması nedeniyle daha güvenlidir.

Migren Krizlerini Önleyin

Ani ısı ve nem artışları migren ataklarını tetikleyebilir. Bol sıvı tüketimi ve güneşten mümkün olduğunca kaçınmak, migren krizlerini azaltabilir.

Kalbinize İyi Bakın

Sıcaklar kalp rahatsızlıklarına davetiye çıkarabilir. Yüksek tansiyon ve kalp yetersizliği olan kişiler ilaç dozlarını yaz aylarında yeniden düzenlemelidir. Bol su içmek, hafif gıdalarla beslenmek ve ağır egzersizlerden kaçınmak da önemlidir.

Besin Zehirlenmelerine Dikkat

Sıcak havalarda besinler daha çabuk bozulabilir. Besin zehirlenmelerinden korunmak için açıkta satılan yiyeceklerden uzak durmak gerekir. Ayrıca besin zehirlenmelerinin belirtileri arasında bulantı, kusma ve ishal yer alır. Bu belirtiler görüldüğünde hemen sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.

Susuzluğa Dikkat

Sıcak havalarda vücut su kaybeder. Susuzluk belirtilerini önlemek için yeterli miktarda su tüketmeli ve idrar rengini kontrol etmelisiniz. Koyu renkli idrar, az su içildiğinin göstergesidir.

Güneşin Zararlarından Korunun

Güneşin zararlı etkilerinden korunmak için öğle saatlerinde güneşten kaçınılmalıdır. Aşırı güneş ışığı cilt kanseri riskini artırabilir. D vitamini için yeterli miktarda güneş ışığı alınmalı, ancak fazlasından kaçınılmalıdır.

Klimalardan Uzak Durun

Klima sistemleri bakteri ve mantar birikimine neden olabilir. Bu nedenle klimalardan gelen hava ile direkt temas etmekten kaçınılmalı, klimaların filtreleri düzenli olarak temizlenmeli ve değiştirilmelidir. Klimaların ideal ısısı 21-24 derece arasında olmalıdır.

Related Posts

18 bin sağlık personeli ataması yapılacak: Bakan Memişoğlu tarih verdi

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, bakanlığına yapılacak sağlık personeli atamalarına ilişkin, “Ekim ayında 18 bin atama için ilanımız olacak ve alım yapacağız.” dedi.

Yaz aylarında kalın giyinmek ‘pişik’ riskini artırıyor

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte kalın kıyafetler giymeye devam edenlere, Dermatolog Dr. İnci Deniz İnanç’tan önemli bir uyarı geldi. Dr. İnanç, yaz aylarında kalın ve sentetik kıyafetlerin “pişik” riskini artırdığını söyledi.

Seramik kupaki çatlaktan sızıyor! Kahve keyfi zehir olmasın, en iyi çözüm kalemlik

Porselen veya seramik ürünlerde gözle görülür çatlaklar fark ettiğinizde, bu eşyaları gıda ile temas ettirmekten kaçınmanız gerektiğini biliyor muydunuz? Çatlak kupalar, tabaklar ya da kaseler, nostaljik değerleri nedeniyle evlerimizde sıklıkla kullanılmaya devam ediyor. Ancak bu tür ürünlerin gıdalarla teması çok riskli. İşte detaylar.

Sağlıklı ilişki için beş küçük adım

Sevgi, saygı, güven ve aidiyet gibi temel duyguları besleyen ilişkiler, zaman zaman anlaşmazlık, kırgınlık ve duygusal mesafelerle sınanıyor. Bu tür zorluklar her ilişkide kaçınılmaz olsa da başa çıkmak mümkün. Kadıköy Florence Nightingale Tıp Merkezi’nden Uzman Klinik Psikolog Tilbe Sönmezler, sağlıklı ilişki için beş adımı anlattı.

Ritim bozukluğuna bağlı gelişen kalp yetmezliği 45 dakikalık “yakma” işlemiyle düzeliyor

Ritim bozukluğuna bağlı gelişen kalp yetmezliği 45 dakikalık “yakma” işlemiyle düzeliyor

Endokrinolog 30’dan sonra kilo verilmemesinin nedenlerini sıraladı!

Endokrinolog, 30 yaşını geçen yetişkinlerde kilo vermeyi zorlaştıran başlıca etkenleri sıraladı.