OYAK, üyelerine yüzde 55.2 getiri sağladı

OYAK 2024 yılında üyelerine yüzde 55,2 getiri sağladı

Türkiye’nin en başarılı tamamlayıcı mesleki emeklilik fonu olan Ordu Yardımlaşma Kurumu’nun 65’inci Olağan Genel Kurul çalışmaları tamamlandı. OYAK, üyelerinin birikimlerini verimlilik, sürdürülebilirlik ve sorumlu yatırım ilkeleri doğrultusunda yönetmektedir ve 2024 yılı için yüzde 55,2 nema oranı ile üyelerine döviz, altın gibi yatırım araçlarından daha fazla getiri sağladı.

OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, jeopolitik gerilimler ve küresel ekonomideki belirsizliklere rağmen hedeflerini gerçekleştirdiklerini belirterek, açıklanan nema oranının üyelerin varlıklarını güçlendirmeye yönelik sürdürülebilir nema anlayışlarının bir göstergesi olduğunu söyledi.

OYAK’IN 2024 YILI NEMA ORANI YÜZDE 55,2

OYAK, Türkiye’deki en başarılı tamamlayıcı mesleki emeklilik fonu olarak bilinmektedir ve 65’inci Olağan Genel Kurul çalışmalarında 2024 yılı nema oranını yüzde 55,2 olarak açıkladı. Türkiye ekonomisinde dengelenme sürecinin yaşandığı bir dönemde OYAK, üyelerine enflasyonun üzerinde nema sağlamıştır.

OYAK, 2024 yılında üyelerine doların getirisini 3’e katlayarak önemli bir başarı elde etmiştir. Ayrıca, geçen yılın enflasyon oranının 11 puan üzerinde ve gram altının getirisinin 3,5 puan üzerinde nema sağlayarak üyelerini memnun etmiştir.

GELECEĞİ ŞEKİLLENDİREN STRATEJİK YATIRIMLAR

OYAK, 2024 yılı boyunca Türkiye’nin ekonomik ve endüstriyel gücüne katkı sağlamış ve geleceği şekillendiren stratejik yatırımlarını sürdürmüştür. OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, finansal yapılarını koruyarak ve yatırımlarını devam ettirerek ekonomik ve jeopolitik risklere karşı sağlam durduklarını ifade etmiştir.

Erdem ayrıca, OYAK’ın sadece bugünü değil geleceği de düşünerek portföy çeşitliliğine önem verdiklerini ve üyelerine güvenli yatırım imkanları sunduklarını belirtmiştir.

SADECE BUGÜNÜ DEĞİL, GELECEĞİ DE İNŞA EDEN BİR YAPI

OYAK, sadece finansal göstergelerle değil, sürdürülebilirlik projeleri ve yeşil enerji yatırımlarıyla da büyüdüğünü ve geleceği şekillendirdiğini vurgulamaktadır. OYAK aynı zamanda üyelerine sağlam nema getirisi sunarken, ülkenin ekonomisine uzun vadeli değer katmayı hedeflemektedir.

Erdem, geleceği öngörerek hareket ettiklerini ve önümüzdeki dönemde de aynı kararlılıkla ilerleyerek üyelerin birikimlerine sürdürülebilir değer katmayı ve ülkenin geleceğine katkı sağlamayı sürdüreceklerini belirtmiştir.

Related Posts

Mahkeme kararının ardından Koç Holding’deki hisse dağılımı değişiyor

İş insanı İnan Kıraç’ın 2024 yılında Emine Alangoya ile yaptığı evliliğin mahkeme kararıyla iptalinin ardından Koç Holding’deki hisse dağılımında da değişiklik yaşanacak. Kararla birlikte Suna Kıraç’tan İnan Kıraç’a miras kalan hisseler için ‘tek varis’ konumunda Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi İpek Kıraç bulunuyor.

İşte borsada en çok kazandıran ve kaybettiren hisseler

İşte borsada en çok kazandıran ve kaybettiren hisseler

İzmir’de Taşıt Sayısı Artıyor

TÜİK verilerine göre, İzmir’de trafiğe kayıtlı taşıt sayısı %7,9 artarak 2.02 milyon oldu.

Altın yeni haftaya nasıl başladı?

Küresel piyasalarda tarifelerden dolayı yaşanan gerilimler yatırımcıları güvenli liman altına yönlendirdi. ABD’nin AB’ye ve Meksika’ya yeni tarifeleri açıklamasının ardından yükselişe geçen spot altın 3.374 dolara kadar çıktığı seviyeden 3.357 dolara düştü. Yurt içinde ise gram altın 4.340 liradan işlem görüyor.

Türkiye rekor kırdı: 19 ülke aynı balığı yedi

Türkiye’den işlenmiş ürün olarak da dış satımı yapılan hamsi, yılın ilk 6 ayında 19 ülkenin sofralarında yer aldı.

Bütün kredi kartı sahiplerini ilgilendiriyor! Karar Resmi Gazete’de yayımlandı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bütün kredi kartı sahiplerini ilgilendiren yeni yapılandırma kararını duyurdu. Yeni düzenleme, Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.