Bursluluk sınavı giriş belgesi yayınlandı mı? 2025 İOKBS Bursluluk sınav tarihi ne zaman?

2025 İOKBS Bursluluk Sınavı Giriş Belgesi Sorgulama

2025 İOKBS Bursluluk Sınavı giriş belgesi sorgulama ekranı, sınava girecek adaylar tarafından yoğun bir şekilde ziyaret ediliyor. Bursluluk sınavı giriş belgesi ne zaman yayınlanacak? 2025 İOKBS Bursluluk sınavı hangi tarihte?

2025 BURSLULUK SINAV GİRİŞ BELGESİ AÇIKLANDIĞINDA

Bursluluk sınavı yerleri, sınavdan bir hafta önce resmi meb.gov.tr web sitesi üzerinden duyurulacaktır. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda eğitim gören öğrenciler, sınav giriş belgelerini kayıtlı oldukları okulların web sitelerinden veya e-Devlet üzerinden alabileceklerdir.

Bursluluk sınavı giriş belgesi renkli ya da renksiz olarak çıkarılabilecek. Giriş belgesinde adayın fotoğrafı da yer alacaktır.

Adayın fotoğrafının yanı sıra sınav kuralları, sınavın yapılacağı okulun adresi gibi detaylar da giriş belgesinde yer alacaktır.

Adayların sınav günü olan 27 Nisan’da kimlik kontrolü ve diğer işlemler için sınavın düzenleneceği binada en az bir saat önce hazır bulunmaları önerilmektedir.

BURSLULUK SINAVI TARİHİ VE SORU SAYISI

2025 Bursluluk sınavı, Türkiye genelinde 27 Nisan Pazar günü saat 10.00’da başlayacaktır. Sınavda her sınıf seviyesi için dörder seçenekli toplam 80 soru sorulacak ve sınav süresi 100 dakika olacaktır. Öğrencilerin kimlik kontrolleri ve sınav salonlarına yerleştirilmesi zamanında yapılabilmesi için öğrenciler

09.30’da sınava katılacakları binada hazır bulunmalıdır.

GİRİŞ BELGESİ OLMAYAN ÖĞRENCİLER SINAVA ALINMAYACAKTIR

Öğrenciler sınava giderken yanlarında geçerli kimlik belgesi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı/T.C. kimlik kartı veya geçerliliği devam eden pasaport, pasaportu olmayan KKTC vatandaşları için fotoğraflı ve kimlik numaralı KKTC kimlik kartı) ile koyu siyah ve yumuşak uçlu kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan silgi bulundurmalıdır. Geçerli kimlik belgesi olmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır.

Related Posts

Parmağında yüzük olan 2 bin yıllık bronz kol parçası, 45 yıl sonra ilk kez sergide

Parmağında yüzük olan 2 bin yıllık bronz kol parçası, 45 yıl sonra ilk kez sergide

Tunceli’de MamekiFest etkinlikleri kapsamında motosiklet turu yapıldı

Tunceli’de MamekiFest etkinlikleri kapsamında motosiklet turu yapıldı

2025 TUS tercih kılavuzu: TUS tercihleri nasıl yapılır? Tus tercihleri yapılırken nelere dikkat edilmeli?

2025 Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) tercihleri, ÖSYM takvimine göre başladı. Peki, TUS tercihleri nasıl yapılır? Tus tercihleri yapılırken nelere dikkat edilmeli?

Bob Dylan’dan 30 yıl sonra bir ilk

Bob Dylan, Outlaw Müzik Festivali’nde yıllar sonra “Masters of War” şarkısıyla sahneye çıktı. Soğuk Savaş’a karşı yazılan bu protesto parçası, 2025’te Rolling Stone tarafından tüm zamanların en iyi altıncı protesto şarkısı seçildi.

Hukuk fakültelerine girişte 100 bin barajı 125 bine yükseldi

Danıştay 8. Dairesi tarafından, hukuk fakültelerine girişte başarı sıralaması barajını 100 bin olarak belirleyen ‘2025-YKS’den itibaren geçerli olmak üzere’ ibaresine yönelik yürütme durduruldu.

Azerbaycan basınının 150 yıllık hafızası müzede

Azerbaycan’da basın hayatının 150. yılının kutlandığı günlerde Şark Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Akif Aşırlı, kişisel ofisini ülkenin basın tarihine ışık tutan özel müzeye dönüştürdü.