8 bin 53 güvenlik personeli görevlendirildi: 6 Nisan Pazar günü geceye kadar devam edecek

İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya ve İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım ile basın toplantısı düzenleyen Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Ramazan Bayramı sürecince kent genelinde alınacak güvenlik önlemlerine ilişkin bilgi verdi.

“68 AYRI NOKTADA KONTROLLERİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK”

Gerekli tedbirleri aldıklarını söyleyen Vali Zorluoğlu, şunları kaydetti:

“Pazar gününden başlayıp 6 Nisan Pazar günü geceye kadar devam edecek şekilde tedbirlerimizi planladık. İnşallah aşama aşama bu tedbirleri uygulamaya koyacağız. Önemli konulardan bir tanesi vatandaşımızın huzuru ve güvenliğinin sağlanması ve bayramın bu anlamda huzurlu ve güvenli bir şekilde geçmesi. Bu çerçevede İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından kendi sorumluluk alanında toplam 4 bin 966 polisimiz görev yapacak, 188 motorize ekibimiz olacak. 30 tane de Şahin ve Yunus ekibimiz bayram boyunca görev yapacak. Ayrıca iki tane helikopterimiz bayram boyunca huzurun ve güvenliğin sağlanması anlamında ihtiyaç duyduğumuzda hazır vaziyette bekleyecek. Bu kapsamda vatandaşlarımızın yoğunlukla bulunacağı alışveriş merkezleri, semt pazarları, otogar, havaalanı, camiler, mezarlıklar ve turistik noktalar 68 ayrı noktada kontrolleri gerçekleştirilecek. Ayrıca yaya, devriye ekiplerimiz de yoğunluk olan yerlerde aktif bir şekilde görev alacak.”

“8 TANE İHA, SİHA VE DRONE”

Jandarmanın sorumluluk bölgesinde 3 bin 87 personelin görev alacağını ifade eden Vali Zorluoğlu, konuşmasını söyle sürdürdü:

“İl Jandarma Komutanlığı’nın sorumluluk bölgesinde ise 334 Jandarma İç Güvenlik timi, 16 JASAT unsuru, 7 TEM unsuru, 12 KOM unsuru, yeteri kadar istihbarat unsuru, 24 komando timi ve 16 köpek unsuru olmak üzere toplam 491 unsur ve 3 bin 87 jandarma personelimiz bayram boyunca halkımızın huzurunu ve güvenini sağlamak üzere jandarma bölgemizde görev ifa edecek. Yine Jandarma bölgemizde 120 zırhlı, 382 devriyeye müdahale aracı olmak üzere toplam 502 araç da Jandarma personelimiz tarafından kullanılacak. 14’ü sabit, 27’si geçici olmak üzere toplam 41 yol kontrol noktası ve 192 uygulama noktası olmak üzere toplam 233 jandarmamız rutin kontrollerini bayramda devam ettirecek. Bayram süresince emniyet sorumluluk bölgemizde 605 trafik polisi görev yapacak. 46 motorize trafik ekibimiz olacak. 17 tane motosikletli ekibimiz olacak ve havadan da 8 tane İHA, SİHA ve drone ile ulaşım ve trafik güvenliği için tedbirlerimizi gözden geçireceğiz. İl Jandarma Komutanlığımızın sorumluluk alanında da trafik anlamında, ulaşım anlamında 65 trafik timimiz bayram boyunca görev yapacak.”

​​​​​​​

Related Posts

Genç manken marketten paylaştı: ‘Taciz edildim karakola gidiyorum’

Manken İlayda Dorum, alışveriş için gittiği bir markette tacize uğradığını çektiği bir videoyla duyurdu.

Şile Belediyesi’ne soruşturma: Başkan Kabadayı’nın aralarında olduğu 6 şüpheli adliyede

Şile Belediyesine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Belediye Başkanı Özgür Kabadayı’nın da aralarında bulunduğu 6 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Devlet Bahçeli ve DEM Parti’nin ‘tokalaşması’ndan terör örgütü PKK’li bir grubun silah bırakmasına… İşte gelinen noktanın kronolojisi!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, TBMM’de 1 Ekim 2024’teki yeni yasama yılı töreninde, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve milletvekilleriyle tokalaşmasıyla başlayan ve 22 Ekim’deki TBMM Grubu’nda yaptığı çağrının ardından, terör örgütü PKK üyesi bir grup, Süleymaniye’nin Dukan ilçesi yakınlarında bugün düzenlenen törenle silahlarını bıraktı ve yakarak imha etti.

Şahan Gökbakar’ın iskelesi yıkıldı

Ünlü komedyen ve oyuncu Şahan Gökbakar’ın Marmaris’te bulunan evinin önündeki kaçak iskele, mahkeme kararıyla yıkıldı.

Meclis’te başlayan salgın Ankara’ya yayıldı: Hastanelere başvuru sayısı arttı

TBMM’de geçen hafta görülen ishal ve kusma vakalarının ardından benzer şikayetler Ankara geneline yayıldı. Uzmanlar, sıcak havalarda çoğalan bakteri ve virüslerin su ve gıda yoluyla bulaşarak salgını tetiklediğini belirtti. AHEF Başkanı Dr. Türkü Yağmur Nehir, hijyen, temiz su kullanımı ve sıvı tüketimi konusunda halkı uyardı.

“Belediyemizin bu katliamla ilgisi yoktur” diyen CHP’li Bilecik Belediye Başkanı Melek Subaşı’nın, katliam görüntülerini sildirdiği ortaya çıktı

Yaklaşık 2 yıl önce Bilecik’in Vezirhan ilçesinde ormanlık alanda yolun kenarına onlarca ölü köpeğin atıldığını gören vatandaşlar durumu ihbar etmişti. Harekete geçen Jandarma ekipleri, olayın sorumlularını ararken, sosyal medyada paylaşılan …