Ekrem İmamoğlu: Türkiye 23 Mart’taki seçimde yepyeni bir başlangıç yapacak

Ekrem İmamoğlu: 23 Mart’ta yapılacak Seçim Yepyeni Bir Başlangıç

CHP’nin cumhurbaşkanlığı adayını belirlemek için ön seçim yapacağı 23 Mart tarihinde adaylık başvurusunda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adana’da ASKİ Spor Salonu’nda partililere hitap etti. İmamoğlu, birlik ve beraberlik mesajı vererek kötü düzeni değiştireceklerini vurgulayarak, “Toplum olarak bir araya gelerek ilk önce beraberliğimizi göstereceğiz. Kararlı ve örgütlü bir şekilde insanlara gülümseyen, dostça yaklaşan, vatandaşın çıkarlarını ön planda tutan bir kimlik sergileyeceğiz. Ardından demokrasi, adalet ve refah talep eden herkesle bir araya geleceğiz. Bu ülkenin demokrasi, hukukun üstünlüğü ve dengeli bir güç ayrılığı isteyen her kesimle buluşacağız. 23 Mart’ta yapılacak ön seçim, bu birlikteliğin ilk adımı olacak. Başaracağımıza dair hiçbir kuşkum yok. Hep birlikte çalışarak başaracağız. Başarılı olduğumuzda, seçimi kazandık diye değil, halkımızın birliğine kavuştuğu için sevineceğiz. Artık hiç kimsenin işçinin, esnafın, çiftçinin, kadının, çocuğun, gencin veya yoksulun haklarını çiğneyemeyeceği bir Türkiye’yi seyredeceğiz. Bu yolculuk, temel bir mücadele örneği olacak. CHP olarak başaracağız” dedi.

Suriye’deki Gelişmeler İmamoğlu’nu Endişelendiriyor

Suriye’deki gelişmelere dikkat çeken İmamoğlu, “Suriye’deki zulme sessiz kalmayacağız. Bölgeyi ve Suriye’yi derinden etkileyen süreci yakından takip ediyoruz. Tarihi ve insani bağlarımızın olduğu Suriye halkının yanında olacağız. Zulme uğrayan herkesin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Son dönemde Lazkiye ve çevresinde yaşanan çatışmalar endişe verici boyutlara ulaşmıştır. Özellikle Suriye’deki Alevilere yönelik şiddet ve azınlıklara yapılan saldırılar, ülkemizde büyük bir endişe kaynağıdır. Türkiye, demokratik, eşitlikçi, inanç ve etnik köken ayrımı yapmayan bir devletin kurulması için çaba harcamalıdır” şeklinde konuştu.

‘CHP’ye Son Birkaç Haftada 200 Bin Yeni Üye Katıldı’

CHP’ye son birkaç haftada 200 bin yeni üye kaydı yapıldığını belirten İmamoğlu, “31 Mart 2024’ten bu yana Türkiye’nin en büyük partisiyiz. Şimdi sıra Türkiye’yi değiştirmekte. 23 Mart’ta CHP’liler olarak bir araya geleceğiz. Milletin umudu değişim ve iktidar olacak. İsrafı önleyecek, ekonomiyi düzeltecek, yoksulluğa son verecek, eğitim, adalet, sağlık ve güvenlik sistemlerini iyileştireceğiz” dedi.

‘Korkma, O Koltuk Senin Değil, Milletin Koltuğu’

İktidara yaklaştıkça zalimliğin arttığını belirten İmamoğlu, “Masum insanlara karşı yapılan haksız uygulamaları kınayarak, hakkımda yapılan saldırıları geri püskürteceğimi belirtmek istiyorum. 2019’dan beri yaşadığım baskılardan hiçbir şekilde yılmam. Milletle beraber haksızlığa karşı duracağım. Bu ülke için adil bir gelecek istiyorum. Hukuksuzluğa ve zulme karşı duracağım. Korkmadan doğru yolda ilerleyeceğim. Koltuğum milletin koltuğudur ve onu millete emanet ediyorum. Suçlayıcı ithamlara karşı duracak, halkımla beraber olacağım. Korkmuyorum ve yılmıyorum. Yaptıkları yanlarına kâr kalmayacak” ifadelerini kullandı.

Related Posts

İran ve Körfez ülkelerinde yazılım krizi

Son yirmi yılda Hindistan, yazılım sektöründe büyük bir hakimiyet kurdu. Bu durum, Körfez ülkeleri ve İran’ın Hindistan menşeli yazılımlara ve Hintli programcılara büyük ölçüde bağımlı hâle gelmesine yol açtı. İran’da Mossad’ın gerçekleştirdiği bir …

‘HTS kayıtları suç sayılmaz’ denildi, dosya kapatıldı! Takipsizlik AYM’ye taşındı

CHP’den istifa edip AKP’ye geçeceği iddialarıyla gündeme gelen Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz hakkında yürütülen ihale yolsuzluğu soruşturmasında savcılık “kovuşturmaya yer yok” dedi. Avukat Deniz Atar, kararın Anayasa Mahkemesi’ne taşındığını açıkladı.

Son dakika… Bakanlıktan 81 ile ‘acele’ kodlu yazı: Türkiye genelinde hayvan pazarları kapatıldı!

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kurban Bayramı sonrasında artış gösteren şap hastalığı nedeniyle 81 ilin tarım ve orman müdürlüklerine “acele” kodlu yazı gönderdi. Yazıyla birlikte ülke genelindeki tüm hayvan pazarlarının ikinci bir emre kadar kapatılması talimatı verildi.

Özgür Özel: Bu iktidar 100 gün önce kaybettiğini itiraf etmiştir

Özgür Özel, “Biz omuz omuzayız, birbirimizden güç alıyoruz.” dedi.

Reuters: Suriye’de 1500 Alevi sivil katledildi; katliam emri Şam’dan geldi

Reuters: Suriye’de 1500 Alevi sivil katledildi; katliam emri Şam’dan geldi

İran: UAEA ile işbirliğini askıya alan yasa hükümet için bağlayıcıdır

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, İsrail ve ABD’nin saldırıları sonrasında Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) ile işbirliğinin her zamanki gibi devam edemeyeceğini, Meclisin UAEA ile işbirliğini durdurma kararının kendileri için bağlayıcı olduğunu belirtti.