Beyaz Saray ile medya arasındaki kavga sürüyor

Budowich, X sosyal medya platformundan AP ajansını eleştirdiği bir paylaşımda bulundu.

AP’nin “Amerika Körfezi’nin yasal coğrafi isim değişikliğini” görmezden gelmeye devam ettiğini belirten Budowich, “Bu karar yalnızca bölücü olmakla kalmıyor, aynı zamanda Associated Press’in yanlış bilgi yayma konusundaki kararlılığını da gözler önüne seriyor.” ifadesini kullandı.

Budowich, ABD Anayasası’nın ilk maddesi kapsamında AP ajansının “sorumsuz ve dürüst olmayan haber yapma” hakkının basın özgürlüğü gereğince korunduğunu belirtti.

Öte yandan, Budowich bu hakkın AP’ye Beyaz Saray’daki Oval Ofis veya başkanlık uçağı Air Force One gibi özel alanlara serbest şekilde girme hakkı tanımadığını vurguladı.

Oval Ofis ve Air Force One gibi ABD yönetimine ait özel alanların, buralara girme engeli bulunan binlerce gazeteciye açılacağını duyuran Budowich, AP muhabirleri ve fotoğrafçılarının ise Beyaz Saray kompleksine giriş yapma izinlerinin süreceğini ifade etti.

“Amerika Körfezi” ifadesini kullanmayan AP muhabirinin 12 Şubat’ta, Oval Ofis’e girişi engellenmişti. Bunun üzerine Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, muhabirin Oval Ofis’e alınmamasının kendi politikalarıyla uyumlu olduğunu söylemişti.

Beyaz Saray, “Amerika Körfezi” ifadesini kullanmayacağını açıklayan AP ajansının muhabirini, bugün de ABD Başkanı Donald Trump’ın basın toplantısına almamıştı.

Amerikan haber ajansı AP, “Meksika Körfezi” ismini “Amerika Körfezi” olarak değiştiren Donald Trump’ın talimatına uymayacağını açıklamıştı.

Açıklamada, Trump’ın kararnamesinin ABD için geçerli olduğu ancak Meksika veya diğer uluslararası kuruluşlar için geçerli olmadığı belirtilmişti.

Related Posts

Reuters: Suriye’de 1500 Alevi sivil katledildi; katliam emri Şam’dan geldi

Reuters: Suriye’de 1500 Alevi sivil katledildi; katliam emri Şam’dan geldi

İran: UAEA ile işbirliğini askıya alan yasa hükümet için bağlayıcıdır

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, İsrail ve ABD’nin saldırıları sonrasında Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) ile işbirliğinin her zamanki gibi devam edemeyeceğini, Meclisin UAEA ile işbirliğini durdurma kararının kendileri için bağlayıcı olduğunu belirtti.

Gazze’de ateşkes mi geliyor? Trump tarih vererek açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da yaptığı bir basın toplantısında Gazze’de ateşkesin yakın olduğunu söyledi. Trump, bir hafta içerisinde İsrail ve Hamas arasında ateşkes ve esir anlaşması yapılacağını söyledi. Trump, “Gazze’de ateşkesin yakın …

Mansur Yavaş’tan, Altaylı’nın “Kılıçdaroğlu’na hiç beklemediği bir tepki vermiş” iddiasına yalanlama: Konuşmak serbest!

Mansur Yavaş’tan, Altaylı’nın “Kılıçdaroğlu’na hiç beklemediği bir tepki vermiş” iddiasına yalanlama: Konuşmak serbest!

Putin’den Ukrayna ile İstanbul’da müzakere mesajı: Görüşmeye hazırız

Putin’den Ukrayna ile İstanbul’da müzakere mesajı: Görüşmeye hazırız

CHP, tüm il başkanlarını kurultay davasının görüleceği gün Ankara’ya çağırdı

CHP, tüm il başkanlarını kurultay davasının görüleceği gün Ankara’ya çağırdı