Alerjiyle karışan Covid-19 belirtilerine dikkat!

Alerjik Hastalıklarda Artış İle İlgili Uyarılar!

Doğanın canlanmasıyla birlikte polenlerin yoğunlaşması, alerjik bünyeye sahip kişilerde solunum yolu problemlerine neden olabilir. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, mevsim geçişlerinin hızlanmasıyla alerjik ve viral hastalıklarda artış yaşanabileceğini vurguladı.

Prof. Dr. Özkaya, “Havaların ısınması insan hareketliliğini artırarak viral enfeksiyonların yayılımını hızlandırıyor. Alerjenlerin etkisiyle hastalarda nefes darlığı, öksürük, burun akıntısı gibi belirtiler ortaya çıkabiliyor. Covid-19’un benzer semptomlar göstermesi, tanı sürecini zorlaştırabiliyor.” dedi.

Özkaya, mevsimlerin sürelerinin kısalmasıyla ilkbaharın artık yalnızca Mayıs ayıyla sınırlı kaldığını belirterek, “Mayıs ayıyla birlikte artan sıcaklık, alerjik hastalıklarla birlikte alerjik astım ve rinit gibi rahatsızlıkların yanı sıra viral hastalıkları da zirveye taşıyacak. Mevsimlerin ve iklimlerin hızlı değişimi çevresel faktörlerden etkilenen hastalıkları da karmaşık hale getiriyor. Bu durum özellikle çocukları etkileyebilir.” şeklinde konuştu.

“Alerjik ve Viral Hastalıkların Benzer Belirtileri”

Özkaya, alerjik rinit ve astım gibi hastalıkların belirtilerinin sıcak hava ile artacak çiçek ve ağaç polenleriyle ilişkili olabileceğini belirterek, “Geçmeyen öksürük, burun ve boğaz rahatsızlıkları ile astım benzeri zatürre ve bronşit vakaları görülebilir. Ayrıca çocuklar, hem alerjik hem de viral hastalıklara maruz kalarak uzamış öksürük ve ateş gibi şikayetler yaşayabilirler. Bu nedenle hastalıkların karıştığı durumlarda uzman bir doktora başvurulması önemlidir.” şeklinde uyarıda bulundu.

Related Posts

Araştırmaya göre ABD’de 50 yaş altı kişilerde görülen kanser vakaları arttı

Araştırmaya göre ABD’de 50 yaş altı kişilerde görülen kanser vakaları arttı

Uzmanı uyardı: Bulduğunuz çözümle oyalanmanız tanıyı geciktirebilir

Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Akranlarınıza göre daha çabuk yoruluyorsanız, efor sırasında nefes darlığı hissediyorsanız, tek yastıkla yatmakta zorlanıyorsanız bunun sebebini mutlaka araştırın. Bulduğunuz çözümle oyalanmanız tanıyı geciktirebilir. Bazen, bu tanının gecikmesi tedavi fırsatının büyük ölçüde kaçmasıyla da sonuçlanabilir” dedi.

Milli sağlıkta dev adım: Yerli kalp-akciğer makinesi tanıtıldı

TÜSEB ve ASELSAN iş birliğiyle geliştirilen, açık kalp ameliyatlarında kullanılacak yerli kalp-akciğer makinesi tanıtıldı. Türkiye, bu kritik teknolojide de dışa bağımlılığı sona erdiriyor.

Pirinçteki sessiz tehlike: Arsenik birikimi

Pirinç, dünya genelinde en çok tüketilen besinlerden biri. Ancak uzmanlar, bu temel gıdanın, arsenik gibi toksik maddeleri bünyesinde biriktirme riski taşıdığına dikkat çekiyor. Tarımda kullanılan su ve toprak kaynaklı arsenik, doğrudan insan sağlığını tehdit ediyor.

3-2-8 egzersizi göbek yağını hızlıca yakıyor

Pilates uzmanı Nonna Glaser mimarı olduğu “3-2-8” antrenman yönteminin göbek yağlarından en hızlı kurtulma yolu olduğunu belirtiyor. Peki, 3-2-8” antrenman yöntemi nasıl çalışıyor?

Herkes böyle uyuyor ama kimse yaptığı hatayı bilmiyor

Yanlış yastık seçimi geceleri sık uyanmaya, boyun ağrılarına ve yorgunluğa yol açabiliyor. Uzmanlar, vücut yapınıza ve uyku pozisyonunuza uygun doğru yastığı seçmenin, kaliteli bir uyku için ilk adım olduğuna dikkat çekti.