Bakan’dan çarpıcı ‘deprem’ verisi: İşte İstanbul’daki riskli bina sayısı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Deprem Dönüşümü Değerlendirme Toplantısı’nda Önemli Açıklamalarda Bulundu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Deprem Dönüşümü Değerlendirme Toplantısı’nda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kurum, İstanbul’daki depremle ilgili 452 bin ev ve iş yerinin tespitlerinin hızlı bir şekilde yapıldığını belirtirken, 61 bin bağımsız bölümün az hasarlı olduğunu açıkladı.

Bakan Kurum’un yaptığı çalışmalar sonucunda İstanbul’un bugün itibariyle yüzde 60’ının güvenli hale geldiğini vurgulayarak, ancak halen acil olarak dönüştürülmesi gereken 600 bin konutun bulunduğunu dile getirdi. Bu konuda atılması gereken adımların herkes tarafından bilindiğine dikkat çekti.

  • İstanbul Deprem Dönüşümü
  • Depremde Hasar Tespiti
  • İstanbul Konut Dönüşümü

Related Posts

Yunanistan eski Genelkurmay Başkanı Floros: ‘Beklenmeyene hazır olmalıyız’

Yunanistan eski Genelkurmay Başkanı Emekli Korgeneral Konstantinos Floros, “Türkiye derin bir revizyonist devlettir, Yunanistan beklenmeyene hazır olmalı” dedi.

Fas’ta felaket! 6 katlı yerle bir oldu: 4 ölü, 7 yaralı

Fas devlet televizyonu Kanal 2’nin haberine göre, ülkenin kuzeyindeki tarihi Fes kentinde 6 katlı bir bina tamamen yerle bir oldu. Olayda 4 kişi hayatını kaybetti, yaralanan 7 kişi şehir hastanesine kaldırıldı.

Horoz dövüşüne dev ceza

Beykoz’da metruk bir binada horoz dövüşü yaptırdığı tespit eden 21 kişiye 194 bin 187 lira ceza kesildi.

Rümeysa Öztürk bugün hakim karşısına çıkıyor

ABD’de Filistin’e destek verdiği için gözaltına alınan ve 25 Mart’tan itibaren tutuklu bulunan Tufts Üniversitesi’nde Fulbright burslusu doktora öğrencisi Rümeysa Öztürk bugün hakim karşısına çıkıyor. Mahkeme Öztürk’ün tutukluluğuna itirazı ve kefaletle serbest bırakılması talebini değerlendirecek.

İran: İsrail, ABD’yi bölgede savaşa sürüklemeye çalışıyor

İran: İsrail, ABD’yi bölgede savaşa sürüklemeye çalışıyor

ABD’li Senatör Bernie Sanders: Gazze’de yaşananlar insan yapımı bir kabus

Gazze’de yaşananların “insan yapımı bir kabus” olduğunu belirten ABD’li Senatör Bernie Sanders, ABD Başkanı Donald Trump’ın daha önce dile getirdiği “Gazze’yi, Orta Doğu’nun Rivierası’na dönüştürme” isteğine ilişkin “Gazze’nin milyarderlerin Riviera’nın tadını çıkarması için değil, Filistin halkı için yeniden inşa edilmesi” gerektiği yorumunu yaptı.