35 kişiye mezar olan Manolya Sitesi davası: MADO’nun ortağı ‘Tutuklama talebi reddedilsin’ diye dilekçe verdi

Manolya Sitesi Davası: Atilla Kanbur Tutuklama Talebini Reddetti

Manolya Sitesi’nde yaşanan depremde yıkılarak 35 kişinin mezarı olan MADO’nun ortağı Atilla Kanbur, davada tutuklanmaya yönelik yakalama emri çıkartılmasının reddedilmesini istedi.

Birgün Gazetesi’nden İsmail Arı’nın haberine göre, binanın yıkımına sebep olduğu iddia edilen MADO’nun ortakları Mehmet Sait Kanbur ve Atilla Kanbur, “bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçlamasıyla 22,5 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanıyor.

Bilirkişi raporunda, MADO’nun sahipleri Mehmet Sait Kanbur ve Atilla Kanbur’a ait Tarhanacı Kafe’nin bağımsız duvarlarını kaldırıp ilave kat eklemesi yaptığı ve yıkımda rol oynadığı belirtildi.

Sanıkların ilk rapora itirazları sonucunda, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde görevli 7 akademisyenin hazırladığı yeni bir bilirkişi raporu da benzer sonuçlar içerdi.

Manolya Sitesi’nde annesini enkaz altından kurtaran ancak babası ve kız kardeşini kaybeden avukat Mustafa Müdüroğlu, sanıkların kaçmadan tutuklanmasını talep etti.

 

Günün Öne Çıkan Haberleri

Related Posts

Ünlü şarkıcının sabah askerliği bitti, akşam evine hırsız girdi

Güney Koreli K-pop grubu BTS’nin dün zorunlu askerlik görevini tamamlayarak terhis olan üyesi Jungkook’un evine girmeye çalışan Çinli hayranı gözaltına alındı.

Hindistan’da kalkışta yolcu uçağı düştü

Hindistan’da yüzlerce kişiyi taşıyan bir yolcu uçağı kalkıştan kısa bir süre sonra yerleşim yerine düştü

Gökhan Günaydın yarın görülecek olan İmamoğlu davasına dikkat çekti

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, “İstanbul’da 8 bin bilirkişi varken İBB dosyaları hep aynı şahsa ‘düşsün’. Bu şahıs 2019 öncesi tüm dosyaları aklayıcı, 2019 sonrası tüm dosyaları ise suçlayıcı raporlar hazırlasın. Ekrem İmamoğlu da bunu eleştirince suç işlemiş sayılsın. İşte yarın böyle bir duruşma var” dedi.

Fethiye’de marinadaki motoryat yandı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde marinaya demirli motoryatta yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, alevlerin diğer teknelere sıçramaması için yanan motoryat marinadan uzaklaştırıldı.

Turizmde yerli ve yabancı için tehlike çanları çalıyor

Muğla’nın Bodrum ilçesinde profesyonel turizm yöneticileri ekonomik krizin yerli ve yabancı turizmi vurduğunu açıklayarak isyan etti.

Eleştiri özgürlüğüne bir darbe de Osimhen’in memleketinden geldi: Papazları eleştirdi, işini kaybetti

Tartışmalı medya kişiliği Daddy Freeze, Leadership podcast yayınında Stephen Akintayo’ya konuştu. Freeze, bir dönem yılda 60 bin dolara yakın gelir sağladığı sunuculuk kariyerinin tamamen sona erdiğini ifade etti. “Nijeryalı papazları eleştirmeye …