Skip to content
-
Subscribe to our newsletter & never miss our best posts. Subscribe Now!
  • https://www.facebook.com/
  • https://twitter.com/
  • https://t.me/
  • https://www.instagram.com/
  • https://youtube.com/
Arabaulama

Arabaulama bölgesinden en yeni haberler

Arabaulama

Arabaulama bölgesinden en yeni haberler

  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
Subscribe
Close

Search

EğitimEkonomiHaberSağlıkTeknoloji

Hyundai, İzmit’te 715 milyon Euro’luk Batarya Fabrikası Açıyor

By Elif Kurt
17 Haziran 2026 2 Min Read
Hyundai, İzmit’te 715 milyon Euro’luk Batarya Fabrikası Açıyor için yorumlar kapalı

Detaylı bilgi için betroyal adresini ziyaret edebilirsiniz.

Hyundai, Türkiye’deki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. İzmit’te yeni bir batarya fabrikası açma kararı alan şirket, bu yatırımın toplam bedelinin 715 milyon Euro olduğunu duyurdu. Ağustos ayı itibarıyla seri üretimine başlamayı planladığı tamamen elektrikli “IONIQ 3” modeline ek olarak gerçekleştirilecek bu projeyle birlikte, Hyundai Motor Türkiye (HMTR), yerel otomotiv endüstrisine önemli bir katkıda bulunmayı hedefliyor.

Yeni batarya fabrikasının inşaatında 55 milyon Euro’luk bir bütçe ayrılmış durumda. Hyundai, bu tesisteki batarya hücrelerini otomasyon sistemiyle entegre ederek üretim sürecini daha verimli hale getirecek. İlk etapta 300’den fazla kişiye istihdam sağlanması planlanırken, bu yatırım sayesinde yerel yan sanayinin de güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Hyundai Motor Türkiye’nin Genel Müdürü Murat Berkel, İzmit tesisinin bugüne kadar ürettiği 3.3 milyon araçla büyük bir başarıya imza attığını belirterek yeni yatırımlarının markanın Türkiye’deki büyümesine katkı sağlayacağını ifade etti. Berkel, “Bu yatırım hem ülkemiz hem de Türk otomotiv sektörü için büyük önem taşımaktadır” dedi.

Yeni fabrika ile birlikte bu yıl içerisinde 27 bin, gelecek yıl ise 40 binin üzerinde batarya üretimi gerçekleştirilmesi öngörülüyor. Üretilecek NMC batarya hücreleri Macaristan’dan temin edilirken, kısa menzil için gerekli olan LFP tipi bataryaların tamamı ise Çin’den alınacak.

Ayrıca, IONIQ 3 modelinin yanı sıra ilerleyen dönemde piyasaya sürülecek diğer elektrikli ve hibrit araçlar için de sağlam bir altyapının oluşturulması planlanıyor. Toplam 30.000 metrekarelik alanda inşa edilecek olan fabrika, yüksek teknoloji ile donatılmış olacak ve el değmeden paketleme yapma imkanı sunacak.

Sonuç olarak, Hyundai’nin Türkiye’deki ikinci elektrikli modeli IONIQ 3’ün Ağustos ayında bantlardan ineceği ve Eylül ayında iki farklı batarya seçeneğiyle satışa sunulacağı belirtiliyor. Mevcut otomotiv oyuncuları arasında rekabetçi kalmak adına yatırımlarını sürdüren Hyundai’nin bu hamlesi sektördeki gelişmeleri olumlu yönde etkileyecek gibi görünüyor.

17 Haziran 2026

Yusuf Arslan

Güncel erişim için betroyal giriş sayfasını inceleyebilirsiniz.

Author

Elif Kurt

Follow Me
Other Articles
Previous

Okul Öncesi Dönemde Okuryazarlık Eğitiminin Önemi

Next

Çocukların Özgüvenini Artırmak İçin Öneriler

Son Yazılar

  • MacBook Pro’larda Isınma Sorunu: Klavye Tuşları Eriyor
  • Şi’den orduya yapay zeka kullanımını artırma çağrısı
  • İstanbul’da TÜGVA seferberliği… Etkinlikten saatler önce yollar trafiğe kapatılacak
  • Turizmin kan kaybı rakamlara yansıdı: Gelirler geriledi, turist sayısı düşüşte
  • Partisini kapatmış, siyaseti bırakmıştı: Davutoğlu’na Babacan’dan ziyaret
  • Mersin merkezli yasa dışı bahis operasyonunda 52 tutuklama
  • Jeopolitik riskler Brent petrolü yukarı taşıdı
  • Hindistan’da para birimini korumak için yüklü döviz satışı
  • Gülistan Doku soruşturması… 6 şüpheli hakkında tutuklama talebi
  • Emekliler için sigorta protokolü
  • Arçelik’te yedi çeyreklik zarar serisi sona erdi
  • Fed faiz kararını açıkladı
  • Dikkat çeken iddia: ‘Ahmet Davutoğlu siyaseti bırakıyor’
  • 50 bin aynalı uydu geceleri gündüze çevirebilir: Astronomlar sınır istedi
  • ABD ve Suudi Arabistan Irak’ı vurdu: İran destekli milisler hedefte

Sayaç

Kategoriler

  • Eğitim (1.453)
  • Ekonomi (121)
  • Haber (558)
  • Sağlık (138)
  • Teknoloji (67)
Copyright 2026 — Arabaulama. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme