Skip to content
-
Subscribe to our newsletter & never miss our best posts. Subscribe Now!
  • https://www.facebook.com/
  • https://twitter.com/
  • https://t.me/
  • https://www.instagram.com/
  • https://youtube.com/
Arabaulama

Arabaulama bölgesinden en yeni haberler

Arabaulama

Arabaulama bölgesinden en yeni haberler

  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
Subscribe
Close

Search

EğitimHaber

126 yılın en şiddetli depremi: Venezuela’da bilanço ağırlaşıyor

By Elif Kurt
26 Haziran 2026 2 Min Read
126 yılın en şiddetli depremi: Venezuela’da bilanço ağırlaşıyor için yorumlar kapalı
126 yılın en şiddetli depremi: Venezuela’da bilanço ağırlaşıyor

Venezuela’da çarşamba gecesi 40 saniye arayla meydana gelen 7,2 ve 7,5 büyüklüğündeki iki deprem, ülkenin kuzeyinde büyük yıkıma yol açtı.

ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu’nun (USGS) verilerine göre meydana gelen depremlerde çok sayıda bina yıkıldı.

Sağlık Bakanı Carlos Alvarado, can kaybının en az 235’e yükseldiğini, yaklaşık 4 bin 300 kişinin de yaralandığını açıkladı. Bölgede hissedilmeye devam eden artçı sarsıntılar ise kurtarma çalışmalarını zorlaştırıyor.

Başkent Karakas’ın kuzeyindeki La Guaira eyaletinde kurtarma ekiplerinin yetersiz kalması nedeniyle birçok kişi enkaz altında mahsur kaldı.

Bölge sakinleri, saatler boyunca yardım bekleyen genç bir kızın sesini duyduklarını ancak gerekli ekipman bulunamadığı için kurtarılamadığını ve yaşamını yitirdiğini anlattı.

Yine La Guaira’da çöken bir binanın enkazından üç kişinin sesinin geldiği belirtilirken, mahalle sakinleri yeterli ekipmanları olmadığı için müdahale edemediklerini söyledi.

Kentteki Domingo Luciani Hastanesi’nde görev yapan bir doktor ise enkazdan çıkarılan çocukların bazılarının ambulanslarla tek başlarına hastaneye getirildiğini, kimilerinin isimlerini söyleyebildiğini, bazılarının ise yalnızca kollarındaki kimlik bantlarıyla tespit edilmeye çalışıldığını ifade etti.

AFP’ye konuşan bir kurtarma görevlisi, eğitimli personel eksikliği ve teknik imkanların yetersizliği nedeniyle çalışmaların son derece güç koşullarda yürütüldüğünü söyledi.

Geçici Devlet Başkanı Delcy Rodriguez, afet bölgesi ilan edilen La Guaira’yı ziyaret ederken, AFP muhabirleri kentte bazı kişilerin bir süpermarketi yağmaladığına tanık oldu.

Uluslararası Kurtarma Komitesi’nin Venezuela Direktörü Nicole Kast ise yaşananları “felaket” olarak nitelendirdi.

İsviçre, İspanya, Fransa, Portekiz ve Meksika arama kurtarma ekipleri gönderme kararı alırken, ABD iki savaş gemisi, nakliye uçakları ve helikopterlerin yanı sıra 150 milyon dolarlık yardım paketi açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, “Hükümetimizin tüm kurumlarıyla kapsamlı bir müdahale yürütüyoruz. Büyük, hızlı ve etkili olacak.” dedi.

Çin, Hindistan, Brezilya ve İran da yardım teklifinde bulunurken, Papa 14. Leo ülkeye ilk etapta 100 bin euro yardım gönderdi.

VENEZUELA’DA SON 126 YILIN EN GÜÇLÜ DEPREMİ

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres yaşanan felaket nedeniyle derin üzüntü duyduğunu belirtirken, BM Acil Yardım Koordinatörü Tom Fletcher, Venezuela tarihinin son 126 yılın en güçlü depremiyle karşı karşıya olduğunu ve toparlanmanın “büyük ölçekli uluslararası dayanışma” gerektireceğini ifade etti.

Karayip ve Güney Amerika tektonik plakalarının sınırında yer alan Venezuela’da depremler Kolombiya ve Brezilya’da da hissedildi.

Kolombiya’nın başkenti Bogota’da vatandaşlar tedbir amacıyla binaları tahliye ederken, Brezilya’nın kuzeyindeki birçok kentte de sarsıntılar kaydedildi.

Başkent Caracas’ta ise çok sayıda kişi artçı depremler nedeniyle geceyi sokaklarda ve araçlarında geçirmek zorunda kaldı.

Sosyal medyada kızının yaşadığı binanın çöktüğünü gören 60 yaşındaki Rita Gomez, Caracas’a giderek enkaz başında beklemeye başladı. Ağır iş makinelerinin bölgeye ulaştığını belirten Gomez, “Mahalle halkı büyük dayanışma gösteriyor. Kızımı sağ bulacaklarına inanıyoruz.” dedi.

The post 126 yılın en şiddetli depremi: Venezuela’da bilanço ağırlaşıyor appeared first on Kilis Egitim.

Author

Elif Kurt

Follow Me
Other Articles
Previous

Hububat alım ödemeleri başladı

Next

CHP’li Şile Belediyesi’ne 3. dalga operasyon! 16 kişi gözaltında

Son Yazılar

  • MacBook Pro’larda Isınma Sorunu: Klavye Tuşları Eriyor
  • Şi’den orduya yapay zeka kullanımını artırma çağrısı
  • İstanbul’da TÜGVA seferberliği… Etkinlikten saatler önce yollar trafiğe kapatılacak
  • Turizmin kan kaybı rakamlara yansıdı: Gelirler geriledi, turist sayısı düşüşte
  • Partisini kapatmış, siyaseti bırakmıştı: Davutoğlu’na Babacan’dan ziyaret
  • Mersin merkezli yasa dışı bahis operasyonunda 52 tutuklama
  • Jeopolitik riskler Brent petrolü yukarı taşıdı
  • Hindistan’da para birimini korumak için yüklü döviz satışı
  • Gülistan Doku soruşturması… 6 şüpheli hakkında tutuklama talebi
  • Emekliler için sigorta protokolü
  • Arçelik’te yedi çeyreklik zarar serisi sona erdi
  • Fed faiz kararını açıkladı
  • Dikkat çeken iddia: ‘Ahmet Davutoğlu siyaseti bırakıyor’
  • 50 bin aynalı uydu geceleri gündüze çevirebilir: Astronomlar sınır istedi
  • ABD ve Suudi Arabistan Irak’ı vurdu: İran destekli milisler hedefte

Sayaç

Kategoriler

  • Eğitim (1.453)
  • Ekonomi (121)
  • Haber (558)
  • Sağlık (138)
  • Teknoloji (67)
Copyright 2026 — Arabaulama. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme