Skip to content
-
Subscribe to our newsletter & never miss our best posts. Subscribe Now!
  • https://www.facebook.com/
  • https://twitter.com/
  • https://t.me/
  • https://www.instagram.com/
  • https://youtube.com/
Arabaulama

Arabaulama bölgesinden en yeni haberler

Arabaulama

Arabaulama bölgesinden en yeni haberler

  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
Subscribe
Close

Search

Eğitim

Gaziantep Lezzetleri Avrupa’da Koruma Altında: GTB YÖREX’te Coğrafi İşaret Ödülü Aldı

By Elif Kurt
25 Nisan 2026 2 Min Read
Gaziantep Lezzetleri Avrupa’da Koruma Altında: GTB YÖREX’te Coğrafi İşaret Ödülü Aldı için yorumlar kapalı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), Antalya’da gerçekleştirilen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nda, Avrupa Birliği’nden coğrafi işaret alanındaki başarılı çalışmaları ile ödül aldı. GTB Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, ödülü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun elinden alarak Gaziantep’in lezzetlerini bir kez daha uluslararası düzeyde tescillemiş oldular.

YÖREX, Türkiye’nin en önemli yöresel ürün platformlarından biridir ve bu yılki fuarda Gaziantep, özellikle Antep Lahmacunu ve Antep Fıstık Ezmesi’nin Avrupa Birliği tarafından tescillenmesi ile dikkat çekti. Bu başarı, hem yerel üreticiler hem de şehir ekonomisi için önemli bir adım olarak değerlendirildi.

GTB Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, ödül töreninin ardından yaptığı konuşmada, coğrafi işaret çalışmalarının Gaziantep’in kültürel ve gastronomik mirasının korunmasında kritik bir rol oynadığını vurguladı. Tiryakioğlu, “Gaziantep Ticaret Borsası olarak 2015 yılından beri sürdürdüğümüz çalışmalarla, bu toprakların kültürel mirasını kayıt altına alıyoruz. Bugün 24 ürünümüzün tescillenmiş olması ve özellikle Antep Lahmacunu ile Antep Fıstık Ezmesi’nin Avrupa Birliği tarafından kabul edilmesi, şehrimizin gastronomik değerinin uluslararası alanda tescil edilmesi açısından son derece önemli bir gelişmedir.” dedi.

Antep Lahmacunu’nun Avrupa Birliği sürecinin 2018 yılında başladığını hatırlatan Tiryakioğlu, “Bu ürün, artık Avrupa’nın tamamında koruma altındadır. Eğer dünyanın herhangi bir yerinde ‘Gaziantep Lahmacunu’ adıyla bir üretim yapılacaksa, bu ürün bizim belirlediğimiz standartlara uygun olmalıdır.” ifadelerini kullandı. Aynı şekilde, Antep Fıstık Ezmesi’nin de bu tescili aldığını belirten Tiryakioğlu, bu durumun Gaziantep’in marka değerine büyük katkılar sağladığını dile getirdi.

GTB Meclis Başkanı, elde edilen başarının yalnızca kurumsal bir başarı olmadığını, aynı zamanda bu sürece emek veren tüm üreticilerin, ustaların ve kültürü yaşatanların ortak çabası olduğunu ifade etti. Tiryakioğlu, “Bu süreci bir vizyon olarak ortaya koyduk ve bugün o vizyonun somut sonuçlarını alıyoruz.” dedi.

GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ise coğrafi işaretin yalnızca bir tescil süreci değil, aynı zamanda Gaziantep’in zengin kültürel mirasını ve yaşam tarzını koruyan en güçlü araç olduğunu belirtti. Akıncı, “Gaziantep’in toprağı yalnızca ürün yetiştirmez; bir kültürü, bir medeniyeti ve bir yaşam biçimini besler.” şeklinde konuştu. Böylece, Gaziantep’in gastronomi alanındaki uluslararası başarısı bir kez daha pekişmiş oldu.

Author

Elif Kurt

Follow Me
Other Articles
Previous

Bakan Fidan’ın İngiltere’deki Önemli Görüşmeleri

Next

Arda Güler’in Sakatlığı A Milli Takım’da Endişe Yarattı: Montella İle Önemli Görüşme

Son Yazılar

  • MacBook Pro’larda Isınma Sorunu: Klavye Tuşları Eriyor
  • Şi’den orduya yapay zeka kullanımını artırma çağrısı
  • İstanbul’da TÜGVA seferberliği… Etkinlikten saatler önce yollar trafiğe kapatılacak
  • Turizmin kan kaybı rakamlara yansıdı: Gelirler geriledi, turist sayısı düşüşte
  • Partisini kapatmış, siyaseti bırakmıştı: Davutoğlu’na Babacan’dan ziyaret
  • Mersin merkezli yasa dışı bahis operasyonunda 52 tutuklama
  • Jeopolitik riskler Brent petrolü yukarı taşıdı
  • Hindistan’da para birimini korumak için yüklü döviz satışı
  • Gülistan Doku soruşturması… 6 şüpheli hakkında tutuklama talebi
  • Emekliler için sigorta protokolü
  • Arçelik’te yedi çeyreklik zarar serisi sona erdi
  • Fed faiz kararını açıkladı
  • Dikkat çeken iddia: ‘Ahmet Davutoğlu siyaseti bırakıyor’
  • 50 bin aynalı uydu geceleri gündüze çevirebilir: Astronomlar sınır istedi
  • ABD ve Suudi Arabistan Irak’ı vurdu: İran destekli milisler hedefte

Sayaç

Kategoriler

  • Eğitim (1.453)
  • Ekonomi (121)
  • Haber (558)
  • Sağlık (138)
  • Teknoloji (67)
Copyright 2026 — Arabaulama. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme
Office Lisans Satın Al